2020-07-02 13:17

Coronavirus: Primele două cazuri confirmate în Marea Britanie

 |  14:00
Coronavirus: Primele două cazuri confirmate în Marea Britanie

Regatul Unit anunță primele două cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, pacienții aparținând aceleiași familii, informează Reuters

"Pacienţii primesc îngrijiri de specialitate în cadrul Serviciul Naţional de Sănătate (NHS), folosim proceduri testate şi verificate de control al infecţiilor pentru a preveni transmiterea ulterioară a virusului", a precizat Chris Whitty, şeful serviciilor medicale din Marea Britanie.

"NHS este extrem de bine pregătit şi obişnuit să gestioneze infecţii şi lucrăm rapid pentru identificarea oricăror contacte avute de pacienţi spre a preveni astfel transmiterea ulterioară", a adăugat acesta.

Whitty a spus că nu va dezvălui localitatea din Anglia în care au fost confirmate cazurile, pentru a proteja confidenţialitatea pacienţilor.

Joi, Marea Britanie a ridicat nivelul de risc potenţial pentru ţară în ceea ce priveşte epidemia de coronavirus de la ''scăzut'' la ''moderat'', după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat epidemia de pneumonie virală din China urgenţă globală de sănătate.

O aeronavă având la bord 83 de britanici şi 27 de cetăţeni străini, veniţi din Wuhan, capitala provinciei Hubei, urmează să aterizeze în Marea Britanie în cursul zilei de vineri, pasagerii urmând să intre în carantină timp de 14 zile la o facilitate a Serviciului Naţional de Sănătate din nord-vestul Angliei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz