2020-04-10 00:29

Coronavirus: Probe biologice prelevate de la 73 de persoane din Gorj

 |  11:00
Coronavirus: Probe biologice prelevate de la 73 de persoane din Gorj

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au prelevat, până în prezent, probe biologice de la 73 de persoane care au intrat în contact cu cei doi bărbaţi confirmaţi cu coronavirus - un cetăţean italian şi un tânăr de 25 de ani din Prigoria. 29 dintre aceste probe au fost trimise, în cursul dimineţii de joi, către Institutul "Matei Balş", a declarat prefectul judeţului Gorj, Cristinel Rujan.

"Până în prezent au fost recoltate probe biologice de la 73 de persoane, au fost deja 44 transmise de ieri (miercuri n.r.) şi azi-dimineaţă (joi dimineaţă n.r.) au plecat 29 de probe (către analiză la Institutul 'Matei Balş' n.r.). În Târgu Jiu au fost prelevate probe de la persoane care au intrat în contact cu italianul, au fost în cele 13 probe din primul lot trimis la analiză şi toate au fost negative. În Prigoria au fost identificate peste 30 de persoane, izolate la domiciliu, care au intrat în contact cu tânărul. Până în prezent, DSP a centralizat 73 de persoane izolate la domiciliu", a mai spus prefectul judeţului Gorj.

El a adăugat că, la nivel judeţean, pentru dinamica din acest moment a situaţiei de urgenţă există un număr suficient de forţe de ordine pentru o gestionare corespunzătoare.

Totodată, prefectul a menţionat că toţi cei aflaţi în izolare la domiciliu sunt supravegheaţi, fără a exista posibilitatea să iasă din case sau ca alte persoane să intre în contact cu respectivii.

Cristinel Rujan a mai afirmat că, momentan, nu se impune restricţionarea accesului în localitatea Prigoria, acolo unde locuieşte tânărul diagnosticat cu virusul COVID-19. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine