2020-03-29 02:34

CORONAVIRUS. Starea celor 3 români infectați cu COVID-19 este bună; dosar penal pentru 6 CHINEZI care au părăsit hotelul din Slatina unde erau izolați

 |  19:09
 CORONAVIRUS. Starea celor 3 români infectați cu COVID-19 este bună; dosar penal pentru 6 CHINEZI care au părăsit hotelul din Slatina unde erau izolați

Starea de sănătate a celor trei persoane identificate pe teritoriul României ca fiind purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) este, în continuare, bună, anunţă Grupul de Comunicare Strategică, într-un comunicat de presă.

Pe de altă parte, Poliţia a întocmit dosar penal pe numele a şase chinezi care ar fi trebuit să stea auto-izolaţi, dar care au părăsit unitatea de cazare fără să anunţe autorităţile.

Potrivit unui comunicat de presă, de sâmbătă, al Grupului de Comunicare Strategică, problemele medicale prezentate la internare de bărbatul originar din Maramureş s-au ameliorat şi starea sa este stabilă. În ceea ce îi priveşte pe ceilalţi doi pacienţi depistaţi pozitiv cu coronavirus, bărbatul din Gorj şi femeia din Timişoara, starea acestora este una bună.

 În acest moment în România sunt în carantină 52 de persoane şi alte 8796 de persoane sunt în izolare la domiciliu. 

 Referitor la situaţia celor şase cetăţeni chinezi, aflaţi în procedură de auto-izolare la un hotel din Slatina, Poliţia a deschis dosar penal pe numele lor.

„Cele 6 persoane nu au manifestat simptome şi nu provin din zona afectată a Chinei. Totuşi, reprezentanţii DSP Olt au instituit pentru ei procedura de auto-izolare la respectivul hotel. În data de 28 februarie a.c. aceştia au părăsit unitatea de cazare din Slatina, fără a înştiinţa instituţiile abilitate, fapt pentru care la nivelul IPJ Olt s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută de art. 352 CP., respectiv zădărnicirea combaterii bolilor. Totodată, în aceeaşi zi, în jurul orei 18.30, poliţiştii din cadrul IPJ Vâlcea au fost sesizaţi că cei 6 cetăţeni s-au cazat la o unitate de cazare de pe raza localităţii Drăgăşani şi imediat, au  înştiinţat reprezentanţii DSP Vâlcea, pentru dispunerea  măsurilor legale”, se arată în comunicat.

Autorităţile reamintesc faptul că a fost înfiinţată o linie TELEVERDE destinată cetăţenilor de pe teritoriul României care vor sa solicite informaţii referitoare la COVID - 19. Cetăţenii interesaţi pot solicita informaţii la 0800 800 358. De asemenea, a fost operaţionalizată o linie telefonică special pentru cetăţenii români aflaţi în afara ţării. Aceştia pot solicita informaţii la numărul +40 21.320.20.20.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine