2020-05-31 14:25

Coronavirus. Sute de români din Italia sunt în carantină. Ce transmite Raed Arafat

 |  19:08
Coronavirus. Sute de români din Italia sunt în carantină. Ce transmite Raed Arafat

Raed Arafat le transmite românilor din Italia, aflați în carantină, să nu intre în panică și să plece câtre România. În eventualitatea în care plănuiesc să vină în țară, acesta le cere celor din zonele cele mai afectate să informeze autoritățile, pentru a le asigura carantina la sosire.

„Ceea ce este important este ascultarea recomandărilor autorităților italiene. Nu este niciun motiv pentru a se panica și a urca în mașină sau în avion să vină în țară. Totuși, cei care decid să plece din zona respectivă către România și vor să facă acest lucru vor trebui să ne informeze. Va trebui să știm pe ce linie aeriană vine persoana respectivă, când sosește în țară, deoarece cu siguranță aici în țară vor fi aplicate anumite măsuri, se va analiza situația care există”, a afirmat Raed Arafat, sâmbătă, la Digi 24.

Acesta a adăugat că România va ține legătura cu autoritățile din Italia și vor vedea ce măsuri vor lua aceștia, pentru a putea fi ulterior aplicate și la noi.

„O să intrăm în legătură și cu colegii de la Protecția Civilă Italiană să vedem măsurile pe care le aplică ei să fie aplicate și la noi, din acest punct de vedere. Dacă vine cineva dintr-o zonă extrem de afectată, atunci clar că va intra în carantina de 14 zile. Acest lucru trebuie să fie înțeles, chiar dacă este asimptomatic, nu este bolnav la acest moment”, a completat Arafat.

Chestionat ce măsuri vor lua la aeroporturi autoritățile române, el a explicat că acestea vor fi cunoscute după ce vor fi discutate și stabilite la nivel european.

„La acest moment, numărul existent al cazurilor încă nu a impus să fie luată orice măsuri. Aceste măsuri normal se vor discuta sigur la nivel european, nu se vor discuta doar la nivelul României, pentru că Italia este conectată cu toată Europa și este foarte ușor să călătorești oriunde. Așteptăm să vedem care sunt concluziile colegilor din Italia, ce recomandă ei și după care vom vedea și noi ce măsuri luăm. Dacă cineva dorește să plece din zona care este mai afectată, care este sub recomandarea de a rămâne acasă acum și vrea să plece, va trebui să anunțe ambasada și să ne anunțe imediat pentru a asigura carantina în România pentru persoana respectivă, dacă acest lucru va fi decis de către grupul nostru de lucru. Decizia va fi foarte repede luată”, a conchis Arafat.

10 oraşe din nordul Italiei, mai exact din provincia Lombardia, sunt în carantină din cauza coronavirusului. Autorităţile locale au închis întreprinderile, magazinele şi şcolile, iar 42 de meciuri de fotbal din ligile inferioare au fost amânate.

Ultimul bilanţ sosit din Italia vorbeşte despre 45 de persoane infectate cu coronavirus, 36 în regiunea Lombardia şi 9 în Veneto. Doi italieni au fost murit din cauza virusului COVID-19.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-22Parerea ta...

MUNCA EXEMPLARA
23 Feb 2020

În Italia locuiesc și lucrează în jur de un milion de cetățeni români. Mulți dintre ei au job-uri sezoniere și călătoresc mult între Italia și România și retur. Această nouă realitate va fi o provocare pentru autoritățile medicale din România. Dl.Raed Arafat ar trebi sa lase politica deoparte si sa se apuce foarte serios de munca . Dacă munca nu îl definește acum maine va fi prea târziu pentru Romania iar scuzele de maine și neputința, nepăsarea lui Arafat nu-i aduc pe cei dragi înapoi din lumea celor drepți sau arși din crematoriile mobile
MăSURII URGENTE
23 Feb 2020

Italia: cazuri de coronavirus în creștere, orașe în blocare Italia ia măsuri drastice pentru a conține coronavirusul din nordul țării, unde au fost raportate zeci de cazuri. Funcționarii din regiunea Lombardiei din Milano au spus oamenilor din mai multe orașe să rămână acasă. Unul dintre orașe este Codogno.
RADAR
23 Feb 2020

Italia este cea mai afectată țară din Europa de Coronavirus, după ce 11 localități au fost puse sub carantină și două persoane au murit. Italia este țara UE unde locuiește cea mai mare comunitate de români.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine