2020-07-14 06:10

CRIZĂ MONDIALĂ: medicamentul care tratează și COVID-19 nu se mai găsește! / Oamenii cu boli autoimune, în pericol de MOARTE

 |  15:50
CRIZĂ MONDIALĂ: medicamentul care tratează și COVID-19 nu se mai găsește! / Oamenii cu boli autoimune, în pericol de MOARTE

Folosirea hidroxiclorochinei pentru tratarea Covid-19 îi pune în pericol pe cei care deja o folosesc pentru bolile autoimune, precum lupus,artritele reumatoide sau sindromul Sjogrem. Agenţia Europeană a Medicamentului susține că efectele adverse pentru hidroxiclorochină pot fi deosebit de grave.

„Situaţia este foarte gravă, pentru că, în special la lupus, lipsa Plaquenilului duce la un puseu de boală, iar puseul de boală se poate trata doar în spital şi acum nu sunt condiţii pentru asta. Cerem Ministerului Sănătăţii şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului să asigure tratamentul bolnavilor cronici, pentru ca aceştia să nu devină o povară în plus pe sistemul medical ”, a declarat pentru Mediafax Rozalina Lăpădatu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune din România.

Este criză de hidroxiclorochină şi clorochină în întreaga lume. Agenţia Europeană a Medicamentului a transmis că medicamentul ar trebui să fie folosit doar în studii clinice sau în programele de tratament pentru Covid-19 din spitale şi avertizează că efectele adverse pentru cei care cumpără medicamentul din farmacii pot fi deosebit de grave, citeaza stiripesurse.ro.

Franţa şi SUA au instituit deja protocoale stricte de folosire a hidroxiclorochinei în tratamentul Covid-19, după ce aceasta a fost folosită la un numpr mare de pacienţi. Sunt mai multe studii clinice pentru Covid-19, cu diferite scheme de tratament, însă niciun medicament nu şi-a dovedit până acum eficienţa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz