2020-08-12 12:48

Cum tratează bolile medicii tradiționali CHINEZI

 |  00:39
Cum tratează bolile medicii tradiționali CHINEZI

Tratarea bolilor cu ajutorul remediilor din plante medicinale este o parte integrantă a istoriei chinezilor. Legenda îi atribuie lui Huang Di, Împăratul Galben, meritul de a fi redactat lucrarea Nei Jing, canonul medicinei interne, pe care medicii din China îl consultă şi azi.

Aceasta se spune, printre altele, într-o carte menționată de jw.org (site-ul Martorilor lui Iehova). Astfel, în capitolul numit “O vizită la o farmacie chinezească” din cartea scrisă acum 20 de ani se vorbește despre faptul cum “în China, ca de altfel în cea mai mare parte a Asiei sud-⁠estice, o vizită la medic nu este la fel ca în ţările occidentale. În Occident, o vizită la medic presupune, de obicei, o programare, apoi te duci la cabinetul medicului, unde eşti examinat şi primeşti o prescripţie medicală. După aceea trebuie să mergi la farmacie, unde ţi se vor elibera medicamentele prescrise. În ce priveşte vizita la un medic chinez, procedura este mult mai simplă. Mergi la magazinul de plante medicinale, unde vei găsi aproape întotdeauna un erborist care practică şi medicina chineză. El te va examina, va diagnostica afecţiunea, va cântări diversele cantităţi din plantele medicinale pe care ţi le-⁠a prescris şi îţi va spune cum să le iei, toate acestea în timpul unei scurte vizite!”.

Principii care stau la baza stabilirii tratamentului

În cartea cu titlul “Treziți-vă!“ se mai vorbește despre faptul că, deşi majoritatea occidentalilor sunt obişnuiţi cu pastile, capsule şi injecţii, aceste tipuri de medicamente sunt relativ noi. Apoi, se tratează subiectul medicina chineză - teorie şi practică: “Ca în cazul majorităţii ocupaţiilor din sud-⁠estul Asiei, doctrina referitoare la Yin şi Yang exercită o influenţă puternică asupra teoriei şi practicii medicinei chineze. În acest caz, Yin reprezintă recele, iar Yang caldul, dar aceste principii reprezintă, în acelaşi timp, multe alte proprietăţi contrastante. Pentru stabilirea diagnosticului şi a tratamentului sunt luate în considerare şi punctele de pe meridianele corpului, în legătură cu care este pusă şi acupunctura. Sunt prescrise plante medicinale şi alimente fie reci, fie calde pentru a neutraliza dezechilibrul dintre Yin şi Yang din corpul pacientului. De exemplu, un pacient care are febră este considerat cald, deci îi vor fi prescrise plante medicinale despre care se spune că răcesc. Deşi Yin şi Yang s-⁠ar putea să nu mai fie amintite în mod expres, aceleaşi principii continuă să stea la baza stabilirii tratamentului”.

Recomandările rudelor sau ale prietenilor apropiaţi

Pe site-ul menționat se mai discută și faptul că în unele ţări există puţine norme, sau, probabil, nici una, referitoare la plantele medicinale ori la cei ce practică medicina chineză tradiţională. Aceasta a dus la apariţia fitoterapeuţilor falşi şi chiar la vânzarea de preparate periculoase pe bază de plante medicinale, recomandate ca tratamente. Este lesne de înţeles, aşadar, că, atunci când este vorba despre alegerea unui medic de medicină chineză tradiţională, mulţi bolnavi asiatici se bazează pe recomandările rudelor sau ale prietenilor apropiaţi.

“Bineînţeles, nici un tratament, indiferent că este bazat pe plante medicinale sau pe medicamente occidentale, nu poate vindeca orice boală. Cu toate acestea, farmacia chineză şi cei ce practică medicina chineză tradiţională continuă să facă parte integrantă din cultura asiatică”, se încheie pe site-ul respectiv și cu nota de subsol care spune următoarele: “Cartea Treziţi-⁠vă! (2000) nu recomandă un anumit tratament pentru problemele de sănătate. Creştinii trebuie să fie siguri că nici un tratament pe care îl urmează nu încalcă principiile biblice”…


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz