2020-05-30 22:16

De ce TERMOMETRELE cu care suntem testați la intrarea în supermarket arată VALORI ANORMALE

 |  23:27
De ce TERMOMETRELE cu care suntem testați la intrarea în supermarket arată VALORI ANORMALE

Unii români reclamă faptul că temperaturile afişate în urma controlului epidemiologic făcut la intrarea în instituţii sau magazine nu reprezintă o valoare nici măcar apropiată a temperaturii normale a corpului uman.

Unora li s-a comunicat că aparatul indică în cazul lor o temperatură demnă de o reptilă, 32 de grade celsius.

„Există o explicaţie simplă pentru acest fenomen. Termometrele cu infraroşu se bazează pe schimbarea reflectabilităţii, sau felul în care se răsfrânge unda infraroşie în momentul în care interferează cu radiaţia infraroşie pe care o emite corpul uman.

Ele emit un fascicol care se reflectă de tegument şi care interferează cu radiaţia infraroşie pe care oricum o eliberează corpul uman şi pe care noi o numim căldură. Ea dă o valoare, funcţia de interferenţă are un prag inferior de sensibilitate a senzorului, dacă nu ai suficientă interferenţă se întoarce foarte puţin pentru că oricum o parte din radiaţia infraroşie emisă de fascicolul vieţii este absorbită de tegument.

E fizică de bun-simţ. Drept urmare, aceste termometre sunt calibrate să detecteze febra, şi nu temperatura normală. La fel cum un etilotest are un prag de sensibilitate de concentraţie în alcool, unele sunt la 0,03, altele la 0,05, dar sunt făcute să detecteze concentraţii de alcool pe prag.

La fel, termometrele de distanţă sunt făcute să detecteze temperaturi peste prag. De aceea, dacă dai trei citiri la o persoană care e normotermică, nu o să fie previzibil. Practic, aceste termometre trebuie folosite nu în sensul de a măsura temperatura corpului, ci dacă o persoană a trecut sau a picat acest test de termometrizare. Standardul pentru măsurarea temperaturii este termometrul de contact. Acum folosim această tehnologie de compromis pentru că este de durată scurtă, poate fi administrat şi de către o persoană care nu are studii medicale, şi este un compromis necesar când ai de făcut măsurători unui număr foarte mare de oameni”, a explicat psihiatrul Gabriel Diaconu, pentru Adevărul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-19Parerea ta...

UN CETATEAN
20 Mai 2020

Serios ! Cele mai bune sunt cu raza laser ca precizie. Acestea sunt afacerea cuiva asa cum au fost propuse repartitoarele de energie termica si atatea altele ce le au platit fraierii.
VIATA MURDARA
20 Mai 2020

Efortul de deplasare a romanului este mare, problemele financiare și sărăcia cu care se confrunta fiecare roman împarte este peste oricare limita europeana si îți ridica tensiunea si temperatura corpului, îmbrăcămintea romanului este de 80% confecționată din Nylon ( O îmbrăcăminte Second Hand )
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine