2020-07-08 02:26

De unde vine răul din viața noastră. AVERTISMENTUL unui cunoscut medic român

 |  12:33
De unde vine răul din viața noastră. AVERTISMENTUL unui cunoscut medic român

Răul din viața noastră nu vine din mâncare, ci din aer! De câte ori ne îmbolnăvim sau nu ne simțim bine, primul gând care ne trece prin cap este “trebuie să fiu mai atent la alimentație, să mănânc sănătos!” Simțim nevoia să dăm vina pe ceva concret, logica minții noastre are nevoie de o relație cauză-efect, nu putem accepta că răul sau boala vin din senin.

Cuvintele îi aparțin medicului nutriţionist Mihaela Bilic, care atrage atenţia pe pagina sa de Facebook că asistăm la o explozie a bolilor autoimune. Nutriţionistul spune că pentru sănătatea noastră nu e important doar ce mâncăm, ci şi ce respirăm.

“Și ce vinovat mai bun să existe decât mâncarea, singurul element exterior pe care, vrem-nu vrem, îl introducem zilnic în organism. Mâncarea, bat-o vina, este principalul suspect pentru că pe ea o vedem, o ducem cu mâna noastră la gură. Însă, ca în orice film polițist, vinovatul se dovedește a fi întodeauna cel la care nu te gandești, pe care nu-l bagi în seamă, care trece neobservat. Și da, când vine vorba de sănătatea noastră, este important ce mâncăm, dar mult mai important este ce respirăm! Universul în care ne desfășurăm viața pare simplu și clar dacă e privit cu ochiul liber, însă văzut printr-o lupă devine amenințător și complicat”, scrie medical nutriționist pe pagina sa de Facebook.

Dușmanii nevăzuți

Mihaela Bilic mai vorbește despre “Dușmanii nevăzuți” - un documentar care dezvăluie lumea microscopică ce ne înconjoară, de la paraziți, acarieni, virusuri și bacterii, până la praf și mucegai. “Așa cum mâncarea trece din tubul digestiv în sânge, la fel și microorganismele din aer intră în plămâni și de acolo se împrăștie în tot corpul. Din păcate, nu percepem riscul îmbolnăvirii pe cale respiratorie, din simplu motiv că nu putem vedea cu ochiul liber acești agenți patogeni - dar asta nu înseamnă că ei nu există!”. Medicul mai adaugă că, în prezent, asistăm la o explozie a bolilor autoimune și la o escaladare dramatică a numărului de persoane care suferă de alergii și afecțiuni al căror factor declanșator rămâne de multe ori necunoscut. “Se spune că e ușor să te aperi dacă știi cine îți sunt dușmanii însă, în cazul afecțiunilor cu poartă de intrare respiratorie dușmanii sunt nevăzuți, necunoscuți și, culmea, nici măcar nu e în puterea noastră să îi eliminăm. Cum ar trebui să procedăm atunci când aerul din orașul nostru este poluat, ce ar trebui să facem atunci când ieșim pe stradă? Dacă putem decide ce mâncare să consumăm, din păcate nu avem de ales când vine vorba de calitatea aerului pe care îl respirăm


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz