2020-02-17 15:42

DECIZIE a Ministrului Sănătății: toate spitalele județene să aibă centru de prelevare organe

 |  17:58
DECIZIE a Ministrului Sănătății: toate spitalele județene să aibă centru de prelevare organe

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat joi, la Bistriţa, că fiecare spital judeţean din ţară va fi obligat, începând cu data de 15 septembrie, să aibă un centru de prelevare de organe.

Ministrul a precizat că în ultima săptămână au existat patru cazuri de prelevare de organe în ţară, între care şi a unui cord care a ajuns la un tânăr din Germania.

„În ultima săptămână, au fost patru prelevări. A fost emoţionant pentru mine, pentru că au fost prelevări de ficat, rinichi, astea sunt uzuale, dar a fost prelevarea unui cord de la un copil de 16 ani, care, din păcate, a plecat din ţară pentru că nu am avut pacient compatibil. Spun din păcate pentru că mă gândesc la pacienţii din România, dar această inimă bate în pieptul unui tânăr de 17 ani din Germania, deci colaborarea cu Eurotransplant este din ce în ce mai puternică. De aceea, împreună cu domnul director Radu Zamfir de la Agenţia Naţională de Transplant, am luat decizia de a implementa obligativitatea existenţei unui centru de prelevare la nivelul fiecărui spital judeţean, pentru că avem terapii intensive, avem dotări la marea majoritate a spitalelor, este cazul să începem să lucrăm. Programul naţional de transplant a fost restructurat, există posibilitatea de a stimula financiar pe cei care sunt implicaţi efectiv şi este cazul să ne gândim la pacienţii care aşteaptă aceste organe”, a spus Sorina Pintea, adăugând că termenul de la care va intra în vigoare această obligativitate este 15 septembrie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-22Parerea ta...

ILIE IONEL
05 Sep 2019

N ar fii mai bine ca toate spitalele judetene sa arate ca niste spitale??????!!!!!! majoritatea arata si miros mai rau decat niste grajduri de animale!!!!!!!!!! Se construiesc numai biserici si catedrale din buget!!!!! poate construim si niscai sitale, Sorino ??? ce zici?????
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine