2020-04-05 11:07

DESCOPERIRE în China: Coronavirusul se transmite și la animale. A apărut primul caz

 |  20:56
DESCOPERIRE în China: Coronavirusul se transmite și la animale. A apărut primul caz

În plină isterie legată de pandemia de coronavirus, ar putea fi înregistrat și primul caz de transmitere a Covid-19 de la om la animale. Autoritățile din Hong Kong au băgat în carantină câinele ”ușor pozitiv” al unui pacient infectat cu noul coronavirus.

Autoritățile din Hong Kong au anunțat că au plasat în carantină câinele unui pacient infectat cu noul coronavirus, după ce probele nazale și orale ale animalului au ieșit ”ușor pozitive” la testarea pentru virus, informează Reuters.

Oficialii au precizat însă că nu au încă dovezi certe că noul coronavirus poate fi transmis de la om la animale.

Câinele care a fost plasat în carantină pentru două săptămâni nu prezintă alte simptome.

Departamentul pentru Agricultură, Pescuit și Protejarea Mediului (AFCD) a declarat că va efectua mai multe teste suplimentare pentru a stabili dacă animalul de companie a fost infectat cu noul coronavirus sau dacă probele au fost contaminate.

”Deocamdată, AFCD nu are dovezi că animalele pot fi infectate sau pot fi o sursă de infectare pentru oameni”, a transmis autoritatea.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) susține că, până în prezent, nu există nicio dovadă că animalele de companie pot fi afectate de coronavirus.

Hong Kong a raportat peste 100 de cazuri de infectări cu noul coronavirus și două decese.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-05Parerea ta...

VARZA
05 Mar 2020

Cum se explica ca apare coronavirusul te miri unde? Locuri in care nu exista un pacient 0. L-au adus animale, pasari! Marii cercetatori acum s-au gandit.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine