2020-04-08 12:35

Descoperire: Noul ANTIBIOTIC care ucide 35 de tipuri de bacterii

 |  20:58
Descoperire: Noul ANTIBIOTIC care ucide 35 de tipuri de bacterii

După cum bine se știe, antibioticele sunt medicamente menite să combată bacteriile, care sunt prescrise pentru o durată anume. Și este un lucru recunoscut faptul că utilizarea excesivă a antibioticelor crește rezistența bacteriilor pe care ar trebui să le distrugă, diminuându-se eficiența medicamentelor.

Iată că acum, în premieră mondială, oamenii de știință au descoperit un nou tip de antibiotic folosind inteligența artificială (AI), conform BBC. Descoperirea a fost declarată de experți ca un avans major în lupta împotriva problemei tot mai mari a rezistenței la medicamente. Un algoritm puternic a fost utilizat pentru a analiza peste o sută de milioane de compuși chimici în câteva zile.

Una dintre cele mai mari amenințări

Noul antibiotic are capacitatea de a ucide 35 de tipuri de bacterii potențial mortale, au spus cercetătorii. Între anii 2017 și 2018, infecțiile rezistente la antibiotice au crescut în Anglia cu 9%, până la aproape 61.000. Dacă antibioticele sunt luate în mod necorespunzător, bacteriile dăunătoare care trăiesc în interiorul organismului pot deveni rezistente la acestea, ceea ce înseamnă că medicamentele pot să nu funcționeze atunci când este cu adevărat necesar. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a numit fenomenul „una dintre cele mai mari amenințări la adresa securității și dezvoltării globale a sănătății”.

„În ceea ce privește descoperirea antibioticelor, aceasta este absolut o premieră”, a spus Regina Barzilay, cercetătoare principală a proiectului la Massachusetts Institute of Technology (MIT).

12 de familii de bacterii imbatabile

Antibioticele sunt medicamente menite să combată bacteriile, care sunt prescrise pentru o durată anume. Este un lucru recunoscut că utilizarea excesivă a antibioticelor crește rezistența bacteriilor pe care ar trebui să le distrugă și face, în consecință, aceste medicamente mai puțin eficiente.

În același timp, indicațiile oficiale sunt ca pacientul să urmeze tratamentul până la capăt, chiar dacă starea sa se ameliorează, cu riscul de a dezvolta o rezistență. "Este evident că obiceiurile de prescripție trebuie schimbate. Volumul actual de antibiotice actual este prea ridicat", spune profesorul Mark Woolhouse, de la Universitatea din Edinburgh. Rezistența la antibiotice este una dintre preocupările majore ale OMS. Organizația a publicat în 2017 o listă cu 12 familii de bacterii împotriva cărora consideră că este "urgent" să se dezvolte noi tratamente.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine