2019-08-25 17:54

DISPERARE în sănătate: E din nou CRIZĂ de vaccinuri

 |  20:49
DISPERARE în sănătate: E din nou CRIZĂ de vaccinuri

România se confruntă cu o nouă criză a vaccinurilor! Jumătate din direcţiile de sănătate publică din ţară au anunţat că nu mai au nicio doză de ROR, ser care îi protejează pe copii de rujeolă, oreion şi rubeolă. Grav e că mulţi medici de familie au rămas şi ei fără vaccin aşa că nu au cu ce să imunizeze micii pacienţi.

Potrivit unui document obţinut de TVR, 21 de direcții de sănătate  au anunţat Ministerul Sănătăţii că nu mai au nicio doză de ROR. Sunt de asemenea, medici de familie care nu mai au nici ei ser. Părinţii sunt disperaţi pentru că România se confruntă cu o epidemie de rujeolă.

În lipsa vaccinării, numărul cazurilor de îmbolnăviri va creşte, spun medicii.

Ministerul confirmă discontinuităţile dar nu a dorit să ne pună la dispoziţie situaţia stocurilor disponibile în luna iunie, ci pe cele de la începutul lui mai. Autorităţile promit că până la jumătatea acestei luni, vor fi livrate 410.000 de doze. Sunt probleme însă şi cu alte vaccinuri.

Aceastei fetiţe ar trebui să i se administreze a doua doză de vaccin hexavalent. Părinţii au fost nevoiţi să cumpere serul cu 170 de lei.

Vaccinul hexavalent îi protejează pe copii împotriva unor boli grave ca difterie, tetanos sau poliomielită.

Ministerul Sănătăţii susţine că livrarea acestui vaccin se va face până pe 30 iunie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray