2020-07-14 14:18

E cineva atent? Nou studiu: Testul pozitiv NU este echivalent cu prezenţa virusului viu şi a infecţiozităţii

 |  20:25
E cineva atent? Nou studiu: Testul pozitiv NU este echivalent cu prezenţa virusului viu şi a infecţiozităţii

Un studiu al specialiştilor în boli infecţioase din Singapore arată că pacienţii nu mai sunt contagioşi după 11 zile de când s-au îmbolnăvit de COVID-19, chiar dacă unii dintre ei ies pozitiv la test.

Autorităţile din Sănătate din Singapore spun că ar putea lua în calcul aceste noi informaţii atunci când vine vorba despre modul în care se face planul de management clinic al pacientului. Un studiu făcut în Singapore arată că pacienţii nu mai transmit virusul după 11 zile de când au făcut COVID-19. Cercetarea arată că un test pozitiv nu înseamnă prezenţa virusului viu şi a posibilităţii de a-l transmite mai departe, potrivit Bloomberg. În România pacienţii cu COVID-19 pot sta în spital săptămâni la rând până să le iasă testul negativ, de două ori în decurs de o zi. În lume însă acest mod de a proceda cu pacienţii s-ar putea schimba curând.

Nu a putut fi izolat

Un test pozitiv nu este echivalent cu prezenţa virusului viu şi a infecţiozităţii. Asta susţin specialiştii de la Centrul Naţional de Boli Infecţioase şi a Academiei de Medicină din Singapore. După 11 zile de boală, virusul nu a putut fi izolat şi cultivat în laborator, pentru studio, după cum notează și Mediafax.

Studiul este bazat pe observaţiile strânse de medici pe 73 de pacienţi, iar datele strânse de infecţionişti vor influenţa astfel modul în care vor fi externaţi pacienţii din spitale. Criteriile actuale luate în calcul, aşa cum se întâmplă şi în România, se bazează pe rezultatul negativ al testelor, și nu pe gradul de infecţiozitate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-24Parerea ta...

TEO
25 Mai 2020

Un link spre o lucrare/foaie științifică în direcția asta, eu sunt medic și cam pun la îndoială toate informațiile care n-au o confirmare scrisă de în specialist. Mulțumesc anticipat.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz