2019-11-21 14:37

Epidemie de GRIPĂ în România? Reacţia ministrului Sănătăţii

 |  12:27
Epidemie de GRIPĂ în România? Reacţia ministrului Sănătăţii

Gripa a pus stăpânire pe România, iar numărul deceselor provocare de acest virus a ajuns la opt. În ciuda acestui aspect, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, e de părere că deocamdată nu se poate vorbi despre o epidemie de gripă în acest moment, ci de o circulaţie mai intensă a virusului gripal.

"Nu putem vorbi despre o epidemie de gripă în acest moment, este vorba despre o circulaţie mai intensă a virusului gripal. E adevărat că spitalele sunt luate cu asalt în acest moment, dar fiecare are posibilitatea să limiteze vizitele în spital în această perioadă. Nu mi s-a adus la cunoştinţă ca vreun spital să fi intrat în carantină", a declarat, marţi, Sorina Pintea, la evenimentul de lansare a unei campanii de vaccinare. Ministrul a spus că potrivit ultimelor raportări primite sunt vaccinate antigripal 1.200.000 de persoane.

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la opt, potrivit unei ultime informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Ultima persoană care a murit din cauza gripei este un băiat de 17 ani din Teleorman având virus gripal de tip A. Acesta avea condiţii medicale preexistente şi nu fusese vaccinat antigripal. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray