2020-07-14 07:46

Farmaciștii iau măsuri drastice: românii vor cumpăra doar două cutii de PARACETAMOL de persoană

 |  21:26
Farmaciștii iau măsuri drastice: românii vor cumpăra doar două cutii de PARACETAMOL de persoană

Farmaciștii nu vor mai elibera mai mult de două cutii de paracetamol de persoană! Măsura raționalizării paracetamolului a fost luată recent de autorități, care încearcă astfel să îi facă pe români să nu mai facă ”provizii” acasă din acest medicament.

În ultima perioadă, vânzările la acest medicament, care se află, printre altele, pe schema de tratament a infecției cu noul coronavirus, s-au triplat, iar cei care chiar au nevoie de el nu îl mai găsesc în farmacii, scrie digi24.ro. De aceea, autoritățile raționalizează vânzarea medicamentului.

„Este o recomandare pe care am trimis-o de ieri către colegii noștri farmaciști, dar și pentru publicul larg, pentru a înțelege că trecem printr-o perioadă în care în a acumula cantități prea mari dintr-un medicament nu este opțiunea cea mai bună”, a spus Dumitru Lupuleasa, președintele Colegiului Farmaciștilor din România.

„Am luat această decizie pentru că consumurile s-au dublat, aproape spre triplare față de perioadele anterioare și tocmai pentru că în schema de tratament pentru COVID-19, pentru formele ușoare, pentru a scădea temperatura este recomandat paracetamolul și atunci toată lumea s-a sesizat și în buna tradiție, mai ales românească, încercăm să avem cât mai mult chiar dacă nu ne trebuie”, a adăugat el.

Președintele Colegiului Farmaciștilor din România susține că sunt stocuri importante de paracetamol, iar materiile prime se găsesc, astfel încât producătorii pot produce în continuare, dar nu este normal și nici moral să se epuizeze stocurile farmaciile, după cum susține Lupuleasa.

Chiar dacă președintele Colegiului Farmaciștilor din România spune că există suficiente rezerve de paracetamol, recunoaște că România nu are rezerve naționale de paracetamol, deoarece ”oficiul central de stocare care a funcționat pentru existența medicamentelor nu există și atunci ne bazăm numai pe stocurile existente la distribuitori și la producătorii români”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz