2020-07-11 18:21

FOCARUL de coronavirus se extinde la Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani

 |  16:20
FOCARUL de coronavirus se extinde la Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani

Alţi şapte angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" Focşani au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Aceştia se adaugă altor 24 de angajaţi confirmaţi pozitiv săptămâna trecută, potrivit managerului unităţii medicale, colonelul doctor Alexandru Keresztes.

"În Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani sunt 31 de cazuri confirmate cu COVID-19 şi trei cazuri în aşteptarea rezultatului. Nu sunt numai cadre medicale, ci din toate categoriile de personal angajat, chiar şi din rândul personalului administrativ. Anchetele epidemiologice sunt în desfăşurare, fie de Direcţia de Sănătate Publică Vrancea, în colaborare cu medicul epidemiolog al spitalului sau doar de către medicul epidemiolog", a declarat Alexandru Keresztes, care adăugă că în prezent se fac eforturi pentru redeschiderea secţiei de Nefrologie, singura din spital închisă la acest moment: "Considerăm că, la acest moment, în care boala este într-o transmitere comunitară avansată, este foarte dificil să identificăm sursa. În funcţie de starea de sănătate a personalului, încercăm să reconfigurăm şi ne dorim să redeschidem şi singura secţie închisă la acest moment, cea de Nefrologie, astfel încât Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani să fie la o capacitate optimă pentru furnizarea unor servicii medicale de calitate", a precizat managerul, citat de Agerpres.

La finalul săptămânii trecute, la SJU Focşani erau diagnosticate pozitiv cu noul coronavirus 24 de angajaţi ai spitalului: 13 asistenţi medicali, doi medici, şapte infirmiere, un brancardier şi un angajat din sectorul de suport.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz