2020-02-19 11:35

Gest INEDIT: Angajații unui spital au DONAT bani pentru colegii lor cu salariile scăzute

 |  23:48
Gest INEDIT: Angajații unui spital au DONAT bani pentru colegii lor cu salariile scăzute

Medicii de la Spitalul Municipal Lugoj au donat fiecare câte 100 de lei pentru a acoperi pierderile suferite de unii angajați care s-au trezit cu pierderi la salariu în urma reducerii unor sporuri.

Ideea de a dona sume de bani în fiecare lună pentru infirmierele, brancardierii şi personalul administrativ care primesc bani mai puţini după intrarea în vigoare a Legii salarizării îi aparţine directorului unităţii medicale, Erwin Floroni.

“O parte din medici au început să doneze bani. Ideea a fost a mea, pentru că m-am supărat puţin pe sindicate şi le-am spus că am putea face toţi acest lucru, să punem umăr de la umăr şi sindicatul a refuzat. Au donat opt medici câte 100 de lei, deocamdată”, a declarat acesta pentru mediafax.ro.

Potrivit directorului Spitalului Municipal Lugoj, 43 din cei peste 300 de angajaţi primesc salarii mai mici, în urma plafonării sporurilor. Veniturile au scăzut cu sume cuprinse între 35 şi 270 de lei.

Mii de sindicalişti din cadrul Federaţiei Sanitas, angajaţi în spitale din întreaga ţară, au intrat luni dimineaţa, timp de două ore, în grevă de avertisment. Pe 11 mai urmează ca angajaţii din sănătate să declanşeze greva generală, nemulţumiţi fiind de noua lege a salarizării.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine