2019-09-18 04:02

Gest INEDIT: Angajații unui spital au DONAT bani pentru colegii lor cu salariile scăzute

 |  23:48
Gest INEDIT: Angajații unui spital au DONAT bani pentru colegii lor cu salariile scăzute

Medicii de la Spitalul Municipal Lugoj au donat fiecare câte 100 de lei pentru a acoperi pierderile suferite de unii angajați care s-au trezit cu pierderi la salariu în urma reducerii unor sporuri.

Ideea de a dona sume de bani în fiecare lună pentru infirmierele, brancardierii şi personalul administrativ care primesc bani mai puţini după intrarea în vigoare a Legii salarizării îi aparţine directorului unităţii medicale, Erwin Floroni.

“O parte din medici au început să doneze bani. Ideea a fost a mea, pentru că m-am supărat puţin pe sindicate şi le-am spus că am putea face toţi acest lucru, să punem umăr de la umăr şi sindicatul a refuzat. Au donat opt medici câte 100 de lei, deocamdată”, a declarat acesta pentru mediafax.ro.

Potrivit directorului Spitalului Municipal Lugoj, 43 din cei peste 300 de angajaţi primesc salarii mai mici, în urma plafonării sporurilor. Veniturile au scăzut cu sume cuprinse între 35 şi 270 de lei.

Mii de sindicalişti din cadrul Federaţiei Sanitas, angajaţi în spitale din întreaga ţară, au intrat luni dimineaţa, timp de două ore, în grevă de avertisment. Pe 11 mai urmează ca angajaţii din sănătate să declanşeze greva generală, nemulţumiţi fiind de noua lege a salarizării.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-08Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Catedra cu Pokemoni Pe unul din înghesuitele și mizerele holuri de așteptare ale Spitalului Municipal, așteptând în ușa unui cabinet medical, își împart timpul un bătrân pacient și o tânără medic rezident. Bătrânul intră în vorbă, tânăra în compleu bleu îi răspunde politicos. Astfel, pacientul află că, după rezidențiat, ea va pleca să îngrijească pacienți în străinătate. „De ce?!”, se miră bătrânul, cu un început de iritare în voce. „Fiindcă aici aș fi plătită cu o mie de lei, în străinătate cu cel puțin două mii de euro”, explică, răbdătoare, rezidenta. „V-ați plătit studiile sau ați fost bursieră?”, insistă bătrânul. „Am fost bursieră”. „Adică, ați studiat pe banii noștri, ai românilor! Ar trebui să rămâneți în țară și să profesați măcar câțiva ani, să meritați investiția care s-a făcut în educația dumneavoastră! Altfel, înseamnă că noi subvenționăm sănătatea străinilor
26 Iul 2016 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray