2019-10-14 06:30

HAOS în sănătate. Medicii de familie nu vor mai acorda servicii DECONTATE de CNAS

 |  22:10
HAOS în sănătate. Medicii de familie nu vor mai acorda servicii DECONTATE de CNAS

Sistemul medical s-ar putea bloca chiar de la începutul anului viitor. Medicii de familie anunță că din 3 ianuarie nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurări de sănătate.

Adică nu vor mai prescrie reţete şi nu vor mai da trimiteri către medicii specialişti.

Motivul este nesemnarea actelor adiționale de prelungire a contractelor încheiate cu casele de asigurări județene.

O altă nemulțumire e legată de faptul că medicina primară ar putea primi anul viitor un procent de doar 5, 8 la sută din Fondul Național Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate, administrat de CNAS.

O creștere infimă față de procentul de 5,7 alocat în acest an.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-20Parerea ta...

ANONIMUS
21 Dec 2017

Pentru Levst. Aveti o atitudine din perioada feudala, care pot sa traiasca bine daca au bani, restul nu au decat sa moara. Problema la noi nu ca nu sunt bani dar si cei existenti sunt prost gestionati. Problema nu este a servciilor preferientiale ci a faptului ca nu exista o retea de spitale performante, cabinete de familie cu dotari minime obligatorii, medici bine pregatiti. Circa din 50% diagnostice puse sunt gresite si atunci automat apele zi la alti medici. Medicatia se face la gramada, nu dupa nevoile reale si caracteristicile metabolice si fiziologice ale pacientilor. Medicatie corecta nu exista, decat carpeli foarte ieftine. 15000 de medici au plecat si vor mai pleca din cauza sistemului sanitar mizerabil. Ar trebui sa lucreze ori in sistemul public, ori in cel privat, ambele impreuna sunt o catastrofa. Exemplul de la Cluj este relevant.
LEVST.
21 Dec 2017

Unde dai si unde crapa...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray