2020-07-13 08:27

ÎN SFÎRȘIT! Cardurile de sănătate sunt din nou funcționale

 |  18:26
ÎN SFÎRȘIT! Cardurile de sănătate sunt din nou funcționale

Sistemul cardului național de sănătate funcționează pentru prima dată după 19 zile. Aceasta a fost cea mai gravă avarie de la darea lui în folosință, precizează HotNews. Joi, reprezentanții CNAS anunțaseră că se fac ”testele finale pentru revenirea la modul de lucru uzual”, iar ministrul Sănătății își manifestase speranța că sistemul va fi funcțional de luni.

În cele aproape 20 de zile, medicii au fost nevoiți să trimită acasă o parte dintre pacienți, pentru că riscau să achite din buzunar contravaloarea serviciilor care nu puteau fi înregistrate în sistem.

”Este o avarie foarte gravă, chiar dacă ei evită să spună. Ei nu au avut curajul să spună. Tot sistemul e prăbușit”, declara, joi, Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, i-a solicitat public, într-o intervenție pentru B1 TV, șefului Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să-l demită pe Daniel Osmanovici din funcția de purtător de cuvânt al instituției. Lui Osmanovici i se cere demisia după ce, miercuri, întrebat despre problemele sistemului de carduri de sănătate, a declarat că oamenii mor și dacă sistemul funcționează, și dacă nu. 

După aceste declarații deplasate, premierul Viorica Dăncilă i-a solicitat Ministrului Sănătății demiterea șefului CNAS, Răzvan Vulcănescu, și a purtătorului de cuvând al instituției, Daniel Osmanovici. Președintele interimar al CNAS a declarat, pentru Agerpres, că nu ia în calcul o demisie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz