2019-11-15 00:23

Încă PATRU DECESE provocate de gripă: Numărul victimelor din această iarnă a ajuns la opt

 |  15:37
Încă PATRU DECESE provocate de gripă: Numărul victimelor din această iarnă a ajuns la opt

O fetiţă de patru ani, două femei şi un bărbat au murit, săptămâna trecută, din cauza gripei, numărul deceselor provocate de virusul gripal ridicându-se la opt în această iarnă.

Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT), citat de News.ro, în săptămâna 22-28 ianuarie, au fost înregistrate patru decese noi. Este vorba despre o femeie în vârstă de 75 de ani, din judeţul Cluj, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinata antigripal, confirmata cu virus gripal tip B; o femeie în vârstă de 67 de ani, din judeţul Harghita, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată antigripal, cu virus gripal tip B; un bărbat de 62 de ani, din judeţul Hunedoara, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal, confirmat cu virus gripal tip A.

Al patrulea deces este al unei fetiţe de 4 ani, din judeţul Maramureş, fără condiţii medicale preexistente cunoscute, nevaccinată antigripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

De la începutul sezonului 2017-2018 au fost înregistrate opt decese confirmate cu virus gripal, faţă de 17 în sezonul precedent, precizează sursa citată.

Până în 28 ianuarie, au fost confirmate cu laboratorul 152 cazuri de gripă. În acelaşi timp, au fost vaccinate antigripal 821.356 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray