2020-05-29 11:35

INCENDIU DEVASTATOR la un spital din Rio de Janeiro

 |  16:53
INCENDIU DEVASTATOR la un spital din Rio de Janeiro

Un incendiu violent a izbucnit la spitalul Badim din Tijuca, un cartier din nordul orașului Rio de Janeiro. Din păcate, pompierii au confirmat moartea unei persoane. Consiliul de administrație al unității medicale a declarat că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit într-unul dintre generatoarele subterane. Acesta ar fi avut loc în generatorul din clădirea 1, răspândind fum pe toate etajele clădirii vechi.

Conducerea a raportat că nu mai puțin de 103 pacienți erau internați în momentul episodului și peste 100 de medici au fost mobilizați. Guvernatorul adjunct de la Rio de Janeiro, Claudio Castro, a declarat că ambulanțele de stat au transportat și salvat totodată peste 60 de pacienți la spitalele publice. Opt oameni cu boli cronice au fost conduși în ambulanțe avansate – patru pentru Copa Star și patru pentru Copa D’or.

Expertiza Poliției Civile trebuia să înceapă la ora șase dimineața, dar debutul investigației a fost amânat, deoarece clădirea în care s-a produs incendiul era încă fără lumină. Fumul a cuprins fiecare etaj al uneia dintre clădirile spitalului, conform anunțului făcut de conducerea spitalului. Secția de pompieri a fost sunată în jurul orei 18:00. La două ore distanță, echipajele de intervenție au raportat că incendiul a fost controlat.

Pentru a găzdui pacienții, care au trebuit să-și lase paturile în grabă, personalul spitalului a improvizat paturi pe strada Arthur Menezes, stradă pe care autoritățile au luat decizia să o blocheze. Astfel, în fața spitalului, voluntarii au ajutat și el personalul spitalului în îngrijirea și transferul pacienților. Au existat și momente impresionante – de fiecare dată când cineva era salvat, oamenii care urmăreau intervenția aplaudau.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine