2020-07-04 15:24

Începe testarea bucureștenilor împotriva COVID-19. Anunțul făcut de Gabriela Firea

 |  16:21
Începe testarea bucureștenilor împotriva COVID-19. Anunțul făcut de Gabriela Firea

Testarea bucureștenilor împotriva COVID-19 este subiectul în urma căruia fostul ministru al Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia. Cu toate acestea, subiectul nu a dispărut odată cu demisia lui Costache.

Ba mai mult, Gabriela Firea susține că testarea în masă a bucureștenilor împotriva COVID-19 va începe mai curând decât ne-am fi așteptat.

Astfel, potrivit primarului general, începând de săptămâna următoare va fi demarat procesul de testare a peste 10.000 de bucureșteni, pe baza unor studii realizate împreună cu Institutul Naţional de Statistică.

"Am înţeles de la profesorul Streinu-Cercel că în mijlocul săptămânii viitoare va începe efectiv testarea pe scară largă la nivelul municipiului Bucureşti”, a declarat Firea.

Firea a menţionat că Institutul "Matei Balş" a achiziţionat deja o mie de teste, Primăria Capitalei va cumpăra 4.000-5.000 de teste şi, în plus, fiecare primărie de sector va achiziţiona câte o mie de teste.

"În acest moment se realizează teste sub îndrumarea DSP pentru persoanele aflate în carantină, pentru cele în izolare şi pentru cadre medicale (...) Aceste teste sunt Real Time PCR. (...) Prin achiziţiile pe care le-am făcut în ultima săptămână a crescut puterea de testare de la 100 la peste 800 de teste pe zi. În paralel cu această testare Real Time PCR care nu va fi încetinită, ci dimpotrivă, va fi accelerată, în plus sunt aceste teste rapide pe care le-a achiziţionat Institutul Matei Balş şi sub îndrumarea lor vom face şi noi astfel de achiziţii (...) sunt teste din Austria. Aceste teste sunt validate de echipa profesorului Cercel, se pot obţine informaţii cu privire la posibila infectare a persoanei care este testată”, a adăugat Firea, sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, potrivit News.ro.

Firea a mai declarat că un test rapid omologat costă "în jur de 50 de lei" şi că acestea vor fi efectuate de personal medical care va fi pregătit, fiind vorba despre asistenţi medicali din centre care ţin de ASSMB.

Primarul general al Capitalei a ţinut să precizeze că nu preşedinţii asociaţiilor de proprietari vor indica persoanele care vor fi testate.

"Deci nu poliţistul decide, nu preşedintele de asociaţie, nu primarul de sector sau general, ci oameni de ştiinţă care pot să stabilească clar care este eşantionul”, a spus ea, adăugând că eşantionul va fi stabilit în colaborare cu Institutul "Matei Balş" şi cu Institutul Naţional de Statistică.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-28Parerea ta...

CORONA V
28 Mar 2020

cercel si rafila fac declaratii iresponsabile.rafila asta trebuie arestat numai tampenii spune.cercel un politruc . virusul va trece cu voi sau fara voi dementilor.
SIC SEMPER TYRANNIS
29 Mar 2020

Se pregatesc „lagare” pentru viitori testati „fals pozitiv” – testele rapide au marje de eroare indiferent unde sunt facute. Duamna cusarma si domunlui penal cercel vaccinist ucigas de profesie, ca medic in nici un caz nu este – sau un mengele in orice caz – dau tunuri cu aceste testari neavenite si abuzive!. Aveti si crematorii la lagarele construite pentru noi? Ne transformati in cobaii vostri pe termen lung, cat sa fie 2 sau 3 ani de testari? Deci persoanele testate negativ si luate in evidentele voastre statistice vor fi fugariti de acum incolo pentru retestari pentru ca poate totusi ii prindeti infectati, sau cum? Romanii NU TREBUIE sa accepte o asemenea DICTATURA MEDICALA! Testele nu sunt sigure si nici nu are sens operatiunea in sine! Noi nu suntem obiectele voastre de studiu! Daca suntem bolnavi testul 100% sigur este TESTUL GENETIC – cost 1000 euro duamna cusarma ! Si duamna cusarma? Stiti ca inca mai avem drepturi: unul dintre ele este sa nu fim torturati, iar ce faceti este TORTURA PSIHICA SI EMOTIONALA A OAMENILOR IN VARSTA! Iar cealalta este aia cu SCLAVIA – ca numai pe sclavi ti-ai permite sa ii testezi si sa-i vaccinezi cum vrei tu impreuna cu penalul cercel!
IZOLAREA
29 Mar 2020

In mijlocul unei pandemii carantina Bucureștiul ar fi chiar benefica . Toate județele în rosu ar fi bine sa intre în carantina .
CETATEAN
29 Mar 2020

Alta afacere Limba Lata Sirma . A cumparat masinile
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz