2020-08-07 00:55

ÎNGRIJORĂTOR: Autoritățile au găsit PLUMB în loc de CEAI la pliculețe

 |  22:01
ÎNGRIJORĂTOR: Autoritățile au găsit PLUMB în loc de CEAI la pliculețe

Plumb într-un plic de ceai. Asta au găsit autorităţile la un simplu control pe piaţa suplimentelor alimentare. O piaţă nereglementată după standardele europene, o spun chiar autorităţile. În timp ce, aproape 150 de suplimente alimentare noi ajung la vânzare în România, mai ales că introdurecerea la comercializare se face cu o simplă cerere la Ministerul Sănătăţii, fără vreo analiză obligatorie care să ateste că ce scrie pe etichetă se regăseşte şi în compoziţie.

Cumpărăm cu toată încredere un ceai care ar trebui să ne scape de stres, dar, înghiţim, de fapt plumb la cana. Asta au găsit autorităţile noastre după ce au făcut un control în piaţa suplimentelor alimetare. Tot ele recunosc însă că astfel de verificări se fac în ţara noastră foarte rar.

Tatiana Oniseu, reprezentant IBA Bucureşti pentru Observator: Le-am analizat în cele două forme aflate pe piaţă: vrac şi plic. Multe din ele erau impure nu erau numai frunze din moment ce am găsit acolo cenuşă insolubilă însemnând nisip, pâmânt, contaminale cu plumb şi cu cadmiu, peste nivelele administrate în UE. Am găsit şi E-coli.

Intoxicaţia cu plumb afectează inima, oasele şi intestinele şi poate duce la comă ori chiar la deces.

Şi cadmiul ucide în cantităţi prea mari, pentru că atacă plămânii şi provoacă febră. Sunt pericole de care statul nu ne apără.

În prezent, autorităţile noastre fac controale numai atunci când există o suspiciune. În rest, clienţii cumpără pe încredere.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz