2020-04-08 11:57

Italia. Campionatul național de fotbal și restul evenimentelor sportive, suspendate din cauza coronavirusului

 |  09:16
Italia. Campionatul național de fotbal și restul evenimentelor sportive, suspendate din cauza coronavirusului

Premierul italian Giuseppe Conte a ordonat luni seara suspendarea campionatului naţional de fotbal și restul evenimentelor sportive, până pe 3 aprilie, informează AFP.

"Nu există niciun motiv pentru care meciurile şi evenimentele sportive ar trebui să continue şi mă gândesc la campionatul de fotbal. Îmi pare rău, dar toţi suporterii trebuie să ia act de acest lucru ", a spus Conte în cursul unei conferinţe de presă.

Cu câteva ore înainte de intervenţia lui Giuseppe Conte, Comitetul olimpic italian (CONI), care are autoritate asupra tuturor federaţiilor sportive italiene, a cerut suspendarea "tuturor activităţilor sportive la toate nivelurile" până la 3 aprilie. CONI precizase deja că era necesar un nou decret guvernamental pentru a putea aplica această solicitare.

Decretul în cauză, care nu se referă doar la activităţile sportive, prevede noi măsuri draconice pentru combaterea noului coronavirus, va intra în vigoare începând de marţi în toată Italia, ţara cea mai afectată după China, cu peste 9.000 de cazuri, dintre care 463 de morţi.

"Voi semna un decret pe care îl pot rezuma astfel: 'Stau acasă'. Nu va mai exista 'o zonă roşie în peninsulă' (...) Toată Italia va deveni o zonă protejată", a declarat explicat Conte.

"Nu mai este timp de pierdut. Datele ne arată că avem o creştere importantă a cazurilor de contaminare, a persoanelor spitalizate la terapie intensivă şi, din păcate, a persoanelor decedate. Trebuie să ne schimbăm obiceiurile. Acestea trebuie să se schimbe acum", a subliniat premierul italian.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine