2019-09-22 21:31

Lăsați de IZBELIȘTE, medicii de familie CER măsuri. Ce PROMISIUNI au primit

 |  17:16
Lăsați de IZBELIȘTE, medicii de familie CER măsuri. Ce PROMISIUNI au primit

Lăsați în coada listei de priorități atunci când vine vorba de venituri, medicii de familie cer măsuri concrete. Ei sunt nemulțumiți de birocrația din sistem și de sumele primite lună de lună. Au avut și o întâlnire cu reprezentanții CNAS, și cu ministrul Sănătății - care le-a promis deplin sprijin.

La câteva zile de când personalul medical din spitalele de stat a primit o mărire substanțială de salariu, medicii de familie se simt precum cenușăreasa breslei.

Anul acesta, venitul cabinetelor medicilor de familie a crescut cu 16 procente, dar tot nu e de ajuns pentru a acoperi cheltuielile cu utilitățile, taxele și salariile personalului auxiliar.

Din cei peste 40 de mii de medici care în momentul de față se află în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, peste 11 mii sunt medici de familie. Alți 10 mii sunt cei care au cabinete individuale în ambulatoriile de specialitate. Ceea ce înseamnă că mai bine de jumătate din totalul medicilor din sistemul public de sănătate nu vor avea parte de o majorare salarială.

Recent, la Casa de Asigurări Sănătate au avut loc noi discuții pe tema problemelor medicilor, la care a luat parte și ministrul Sănătății.

Finanţarea medicinei de familie a rămas, ca pondere, la mai puțin de 6 % din bugetul sănătăţii. Din acest procent se acoperă cheltuielile necesare funcţionării cabinetelor şi venitul celor peste 11 mii de medici de familie și 16.000 de asistenţi medicali.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-04Parerea ta...

ASTA DE LA ”SăNăTATE”,
04 Mar 2018

judecă cu juma de creier, ca TOȚI IMBECILII SINIȘTRII DE LA ”SĂNĂTATE” Dacă te-ai gândit să le mărești salariile celor din spitale, policlinici, DAR le iei din ”mărire” prin tăierea sporurilor ori a GĂRZILOR interminabile ȘI NU LE ASIGURI SUMA CORECTĂ, NECESARĂ PT.A-ȘI DESFĂȘURA ACTUL MEDICAL, FĂRĂ SĂ MAI TRIMITĂ BOLNAVUL SAU ÎNSOȚITORUL (ORI FAMILIA) SĂ CUMPERE CELE NECESARE...ceea ce reprezintă UN RÂS și o BĂTAIE DE JOC adusă la adresa omului bolnav, NU TE GÂNDEȘTI să mai elinini dracului porcăria asta cu birocrația excesivă?! Stau oameni la cozi, la cabinete pt.că nu merge kk-tul ăla de card sau BAZA DE DATE nu generează completarea rețelei on-line! TOȚI MEDICII TREBUIE TRATAȚI CU SERIOZITATE ȘI RESPECT! Altfel...fie se cară peste hotare, fie devin MONȘTRII GENERAȚI DE SISTEM care-ți iau și pielea de pe bine SAU...fac experiențe pe tine, ca-n lagărele de concentrare...ce? Ei nu sunt oameni?! Și ei o pot lua razna! DEVIN INUMANI! Iar UMANI....numai la vederea banilor care le mai ostoiește amarul lipsurilor din cauza salariului, sub-finanțării spitalului, etc...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray