2020-07-11 02:47

LEACURI de la domiciliu: Ce ar trebui să nu ne lipsească din casă

 |  12:57
LEACURI de la domiciliu: Ce ar trebui să nu ne lipsească din casă

Faceți gargară cu apă sărată pentru a ușura o durere în gât? Sau beți o cană cu lapte fierbinte pentru a vă ajuta să dormiți? Cei mai mulți dintre noi am apelat la remediile bunicii, la domiciliu, într-un moment sau altul.

Dar aceste remedii naturale pot avea o anumită bază medicală, după cum notează Daily Mail, bazându-se pe o carte a medicului Rob Hicks, cu un titlu…interesant: “Old-Fashioned Remedies: From Arsenic to Gin”. Îmbinând cunoștințele sale medicale cu un interes de lungă durată pentru medicina complementară, el a reunit tratamente acceptate și tratamente intrigante. Dr. Hicks spune că multe dintre acestea chiar par să aibă un efect pozitiv: „Și chiar dacă știința nu a dovedit că un remediu funcționează, dacă nu vă va dăuna și înțelegeți că se pot înregista efecte pozitive, ar merita încercat”. De asemenea mai adaugă că “multe afecțiuni minore pot fi ajutate de mâncarea zilnică și de ceea ce avem prin casă. Este un fapt pe care îl ignorăm adesea”.

El prezintă câteva dintre cele mai eficiente și chiar neobișnuite remedii de la  domiciliu. Cu precizarea că aceste remedii nu trebuie tratate ca un substitut pentru sfaturile medicului dumneavoastră. De la iaurt și până la ghimbir, Hicks înfățișează câteva dintre proprietățile acestor “remedii de acasă”.

Între iaurt și măr

Astfel, o porție mică de iaurt, zilnic, face minuni, grație bacteriilor active conținute. De asemenea, mestecarea morcovului crud stimulează producția de salivă, ce curăță dantura, morcovul actionând ca o periuță de dinți. Castravetele își face și el treaba, dacă îl aveți în casă, prin combaterea constipației: consumul zilnic al unui sfert de castravete constituie o bună sursă de fibre, cu efect laxativ. La “polul opus”, mărul cel bun la toate ajută, dacă vă confruntați cu diareea. Trebuie însă răzuit, fara a-l curăța de coajă și lăsat 15-20 de minute, pentru a prinde nuanța maronie. Pectina reduce inflamațiile, iar cele două tipuri de acid conținute de măr reglează aciditatea stomacului.

Întrebarea și remediul

Te interesează tusea și răceala? Că tot sunt “la modă“ zilele acestea. Iată că gargara cu ceai (în prealabil răcit) de cimbru ajută la eliberarea unor substanțe active, cu puternic efect antiseptic. Eczeme? Înainte de a merge la medicul dermatolog, merită încercat, potrivit lui Hicks, amestecul de ulei de cocos cu șofran, aplicat pe zona afectată, timp de 5 minute. Poți repeta această operațiune de 2-3 ori pe zi. Șofranul conține o substanță despre care se crede că are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante. Uleiul de cocos va sigila zona, astfel încât bacteriile să nu pătrundă. Mătreață? Tot ulei de cocos! Masați scalpul, lăsați așa peste noapte, apoi clătiți. Repetați  operațiunea dacă e necesar. De multe ori, mătreața apare din cauza unei infecții fungice, iar uleiul de cocos conține două tipuri de acid cu proprietăți antifungice și antivirale.

De asemenea, bea apă călduță, în care ai dizolvat două lingurițe de zahăr brun și te vei bucura de efectul de dezinfectant al acestuia. Articulații dureroase? Busuioc! Ajută dacă bem o infuzie de busuioc de două ori pe zi, planta conținând un ulei ce blochează efectele unei enzime cauzatoare de durere și inflamații. De asemenea și două pahare pe zi cu apă tonică ajută, pentru că are proprietăți antiinflamatoare și efect calmant. Studiile au arătat că, băută zilnic, apa tonică reduce simptomele artritei, ținând boala în frâu.

Ce ne-ar mai trebui?

Ce ar mai trebui să nu ne lipsească din casă? Varza - printre multe alte proprietăți ajutând la reducerea tensiunii abdominale de exemplu, ceapa - ajută în combaterea răcelilor și la fluctuațiile hormonilor (ideală e ceapa crudă, nivelul de crom fiind diminuat prin gătire. Cu cât ceapa te face să lăcrimezi mai tare, cu atât mai puternice vor fi efectele), ghimbirul și zahărul brun - ghimbirul este un calmant natural, iar nutrienții din zaharul brun liniștesc sistemul nervos, înlăturând durerea.

După cum sublinia Daily Mail, toată omenirea se bazează încă pe “leacurile” de acasă. Și chiar dacă știința nu a demonstrat încă în ce fel ajută, dacă ele nu sunt nocive și e vorba numai despre efectul placebo - după cum notează și Rob Hicks, pot rezolva unele probleme.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz