2019-10-14 01:45

Legea Vaccinării: Părinții vor fi SANCȚIONAȚI. Care sunt cazurile

 |  17:23
Legea Vaccinării: Părinții vor fi SANCȚIONAȚI. Care sunt cazurile

Părinţii ar putea fi obligaţi prin lege să se informeze în privinţa vaccinării copiilor, iar refuzul informării ar putea fi sancţionat pecuniar. Anunţul a fost făcut la RFI de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii explică ce şi-ar dori de la legea vaccinării: „Vorbim despre obligativitatea informării părintelui în ceea ce priveşte vaccinarea, iar la sintagma obligativitate n-o să renunţăm. Am spus-o în declaraţiile trecute: nu vom lua copilul de mână de pe stradă să-l vaccinăm, dar pe părinte putem să-l obligăm să se informeze, astfel încât să ştie toate consecinţele care decurg din faptul că nu vrea să-şi vaccineze copilul, îl oblig să se informeze, aşa cum statul pune la dispoziţie pentru copii, pentru părinţi, pentru că indiferent unde se naşte copilul, privat sau public, tot banii publici finanţează aceste maternităţi. Deci am dreptul şi eu să-l informez, să-l sancţionez dacă nu se informează, având în vedere sănătatea copilului”.

Cum va fi obligat părintele să se informeze în privinţa vaccinării? „Participând la cursurile de informare şi sancţionându-l dacă nu participă, iar apoi să declare pe propria răspundere că nu doreşte vaccinarea copilului. Dar aceasta este o discuţie care ţine de Parlament, pentru că legea vaccinării este la Camera Deputaţilor şi vor mai fi multe discuţii pe această temă”, spune Sorina Pinteala RFI.

Cum ar putea fi sancţionaţi părinţii care refuză să se informeze asupra vaccinării? „N-aş putea să spun în acest moment despre ce se va discuta în Camera Deputaţilor. Vor mai fi discuţii pe această temă. Sancţionare pecuniară pentru neinformare, asta cu siguranţă”, precizează ministrul Sănătăţii.

Ce spune Sorina Pintea despre panourile stradale antivaccinare: „Oricine poate să spună orice, dar eu ca stat sunt obligat să informez părinţii asupra riscurilor la care îi supun şi părinţii de asemenea sunt obligaţi să se informeze, având în vedere sănătatea copiilor lor”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-13Parerea ta...

@LEVST...
13 Feb 2018

Iar ÎNCEPI?! Ești PRO-VACCIN...am înțeles! Lasă părinții să decidă, nu te mai băga MOȚ că ar trebui să fie ”obligatory” măi spionule MI5 SAU 6-6! Pentru astfel de afirmații, pentru toți copii care se îmbolnăvesc din cauza vaccinurilor, i-aș arunca în curtea ta, să-i crești tu, cu familia ta...care cu dizabilități fizice și/sau mintale...care se kk pe ei, care cât de tare și urât urlă, se/te mânjește cu magiun de prune și apoi vrea să-ți bage în gură....CE ZICI, TE BAGI?
LEVST.
13 Feb 2018

Nu ma bag, ta te bag pe tine in origini, cu capatzana microhidrocefala, inainte si neecornat...Mai pe scurt:Hai siktir excrement fermentat si superamputit, mai behaie si pe sub alte mese!
LEVST.
13 Feb 2018

corectie -"multi inca nu au iesit"
@LEVST....
13 Feb 2018

:)))) Ești deja AMUZANT! Bă, știi că cel mai bun afânător pentru produsele agricole pe care le mânânci este excrementul? Dacă-l ții acoperit și-l tot înmulțești, se mărește masa și fermentând, obții BIOGAZ ! Deci, dacă mănânci BIO, în mod SIGUR mustul, savoarea mâncării rezultate ce-ți îndulcește papilele gustative, îți desfată mirosul fremătând din nări, apoi îndopând burdihanul cu ele, se datorează EXCREMENTULUI! Iar dacă ești REGENERABIL, casa care se încălzește ori mașina, pot merge cu BIOGAZ obținut datorită EXCREMENTULUI! Iată ce bun și generos e excrementul! Și alții îl blamează că ar fi de rău augur, de parcă ceea ce ei înșiși produc pe tronul propriu, în fiecare zi, miroase a azalee...tzzz!
LEVST.
13 Feb 2018

De acord, numai ca indivizii in discutie folosesc termenul la modul peiorativ, asa ca toata labareala de mai sus denota lipsa de munitie... Eu vorbeam -f. la obiect si, f. specific- de vaccinari(asa cum este si articolul) si nu de excremente, etc., pana a iesit label de sub balega, cu gura plina, si a inceput sa vomite "magiunul de prune...galbene"...
@LEVST....
13 Feb 2018

ce-i aia ”magiun de prune...galbene”?!
LEVST.
13 Feb 2018

prea multi indivizi plictisitori, pe aceasta pagina...
LEVST.
13 Feb 2018

probabil ca trebuia sa postez ultimele comentarii aici, dar sunt sigur ca gunoiul- sub -multe-nume le-a citit deja, el este prins 24h, de my ass hole, asa ca nu poate scapa nimic..
@LEVST...
14 Feb 2018

de curul tău sunt prinși poponauții care ți-o trag 24h din 24....și care-ți împing GUNOIUL până-n laringe, în loc să-l dai afară ca toată lumea UNDE/PE UNDE trebuie ”geniule”!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray