2019-10-16 02:52

Mai mulți COPII au fost internați de URGENȚĂ, fiind suspectați că au luat TBC de la educatoarea lor

 |  14:03
Mai mulți COPII au fost internați de URGENȚĂ, fiind suspectați că au luat TBC de la educatoarea lor

Mai mulți copii au fost internați de urgență în spital, fiind suspectați că au luat tuberculoză de la educatoarea lor de la grădiniţa din Bucşani, județul Dâmbovița, cadrul didactic fiind diagnosticată în trecut cu TBC. Teoretic, ea ar fi fost vindecată, însă, din păcate, se pare că boala nu a fost eradicată definitiv.

''În urma unor controale medicale de rutină, un cadru didactic a fost diagnosticat cu tuberculoză în data de 22 decembrie 2017. Cadrul didactic (educatoare la grupa mică) a mai fost diagnosticat în trecut cu tuberculoză, însă în urma tratamentului, a fost declarat vindecat, existând un document medical (adeverinţă medicală din 2011) prin care este indicată posibilitatea reluării activităţii în acelaşi loc de muncă începând cu 1 mai 2011'', potrivit comunicatului IŞJ Dâmboviţa. În prezent, cadrul didactic este internat la Sanatoriul pentru Boli Pulmonare Moroieni, Dâmboviţa.

Preşcolarii de la grupa la care preda educatoarea respectivă (25 de copii înscrişi în anul şcolar 2017-2018) au fost investigaţi de către medicul de familie şi testaţi. Patru copii sunt suspectaţi că au luat boala, iar cadrele didactice au fost investigate şi urmează să primească rezultatul testelor. ''Doi copii au fost declaraţi suspecţi în perioada 9-10 ianuarie 2018, au fost trimişi la cabinetul TBC Târgovişte, de unde, fără a fi diagnosticaţi definitiv cu TBC, au fost trimişi pentru investigaţii suplimentare la un spital din Bucureşti. Copiii sunt internaţi în prezent, fiind demarate procedurile medicale în acest caz. Alţi doi preşcolari au fost trimişi vineri (12 ianuarie 2018) către Secţia TBC Târgovişte, urmând ca în cazul lor să fie cunoscută situaţia în perioada următoare. Cadrele didactice (patru educatoare şi două învăţătoare) care predau în locaţia grădiniţei, directorul şi directorul adjunct au fost investigaţi medical pentru identificarea unei eventuale contaminări'', se precizează în comunicatul IŞJ Dâmboviţa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-17Parerea ta...

VICTOR
30 Mar 2018

Un medic concediat de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sanpetru, dr. Horia Ionut Leoveanu, a facut dezvaluiri socante despre modul in care sunt tratati bolnavii, teroarea sub care lucreaza personalul si abuzurile care se fac. -Cadavrele erau tinute intr-o camera dezafectata a sectiei de la parter, timp mai multe zile, pacientii erau tratati numai de TBC, chiar daca aveau si alte afectiuni, iar externarile se faceau preferential-, spune Leoveanu. Acestea sunt insa doar o parte din neregulile descrise de Ionut Leoveanu. Medicul Horia Ionut Leoveanu a fost angajat la Spitalul TBC din Sanpetru in iunie 2000. Nu este pneumolog, dar are specializare in medicina generala. Sustine ca medicul Gheorghe Lupu l-a impiedicat sa-si faca meseria. -Am fost efectiv sechestrat in cabinet. Nu puteam examina nici un bolnav si nici sa fac vreo mentiune in fisa. Am observat apoi neregulile la medicamente. Pacientii primeau doar tratament pentru TBC. Daca aveau si alte afectiuni, nu erau tratati. Medicul Lupu ridica din sertare medicatia primita de bolnavi pentru alte afectiuni-, sustine dr. Leoveanu. Acuzat de omor -Am avut un pacient pe nume Andreuca. Suferea de hipertensiune. I-am prescris medicamente pentru aceasta boala. Medicul Lupu a sistat tratamentul dupa trei zile. Starea pacientului s-a inrautatit. Medicul Lupu i-a prescris Furosemid, dar a fost prea tarziu. Bolnavul a facut un accident cerebral. A fost transferat la Neurologie, unde a decedat-, continua medicul Leoveanu. Cazurile sociale nu prezentau interes pentru Spitalul TBC. -Medicul Lupu a refuzat sa efectueze controale pacientilor considerati cazuri sociale. Spunea ca oricum mor si ce conteaza un tigan in minus. Aceste cazuri mi se repartizau mie. Am fost nevoit sa apelez la colegii de alte specialiatti pentru a transfera acesti bolnavi la alte unitati spitalicesti pentru a primi tratament-, spune medicul concediat. Morga in salon O alta problema strigatoare la cer, afirma medicul L
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray