2020-07-11 10:04

Medic: "Pentru a le SALVA VIAȚA pacienților cu afecțiuni grave, medicii MINT că aceștia sunt suspecți de coronavirus!"

 |  22:27
Medic: "Pentru a le SALVA VIAȚA pacienților cu afecțiuni grave, medicii MINT că aceștia sunt suspecți de coronavirus!"

Directorul economic al Spitalului din Deva, Corina Laura Feier, susține că bolnavii cu afecțiuni grave nu au unde să se trateze, în timp ce cele 1.200 de cadre medicale ale intituției au tratat doar 97 de pacienți bolnavi de coronavirus, dintre care mai mult de 80% asimptomatici.

Corina Laura Ferier mărturisește că 'cei 1.200 de oameni ai personalului medical au tratat doar 97 de oameni, dintre care peste 80% asimptomatici', aceasta dând exemplul unei prietene, actriță, care a trebuit să se trateze acasă, deși fusese dignosticată cu astm și pneumonie!

'La Deva nu puteam să mă duc, că era doar pentru pacienți cu coronavirus. La Orăștie nu aveau pneumolog, la Hunedoara spitalele erau pline. Nu aveam unde să mă duc', a mărturisit actrița Roxana Olsanschi, din Deva pentru Libertatea.

Directorul economic al Spitalului Județean Deva a confirmat, de altfel, că unitatea medicală a stat mai mult goală, deoarece medicii au fost obligați să trateze numai pacienții cu SARS-CoV-2. Mai mult, un medic dintr-un alt spital susține, sub protecția anonimatului, că doctorii sunt obligați să mintă că pacienții sunt suspecți de coronavirus, pentru a le salva viața celor care au afecțiuni grave, dar nu sunt bolnavi de COVID-19.

Unitatea spitalicească din Deva a fost, până pe data de 7 mai, spital COVID-19 și nu a primit decât pacienți bolnavi de coronavirus.

„Nu mai pot să tac. Spitalul din Deva, cu peste 700 paturi și un personal de peste 1.200 de oameni, tratează 97 de bolnavi COVID, din care peste 80% asimptomatici. Adevărații bolnavi mor cu zile, cerșind ajutor pe la porțile spitalelor apropiate… Cât vă mai rabdă pământul???”, și-a exprimat Corina Laura Ferier indignarea.

"Au fost secții întregi goale, specialiști în alte afecțiuni care pur și simplu nu au avut ce să facă. În tot acest timp, oameni cu boli grave nu au fost primiți în spital. Așa prevede legea, nu am avut ce face. Am exemplul unei prietene. Aceasta avea pneumonie și nu avea unde să se ducă să fie tratată', a mai spus Corina Laura Feier.

Actrița Roxana Olsanschi a povestit pentru Libertatea coșmarul prin care a trecut după ce a fost diagnosticată cu pneumonie.

„Pe 10 martie am făcut radiografie pulmonară și am fost diagnosticată cu pneumonie. Boala venea pe fondul unui astm. Am primit tratament cu antibiotic, dar nu și-a făcut efectul. Când l-am sunat pe medicul meu, acesta era în carantină. La Deva nu puteam să mă duc, că era doar pentru pacienți cu coronavirus. La Orăștie nu aveau pneumolog, la Hunedoara spitalele erau pline. Nu aveam unde să mă duc”.

Actrița a mărturisit că a fost nevoită să se trateze singură, cerând sfatul medicilor prin telefon!

Toți îmi spuneau «continuă cu ultimul antibiotic luat, din păcate noi nu te putem ajuta decât dacă vii să îți facem un test de COVID. Nu putem să te internăm». Practic nu avea cine să pună stetoscopul pe mine. Dacă mă duceam la spital la Deva, eram internată la COVID. Pe fondul astmului și al pneumoniei, nu mai ieșeam de acolo, dacă mă infectam și cu COVID'.

Am zăcut 35 de zile în pat, așteptând să se întâmple ceva. Am luat patru ture de antibiotic. În 10 aprilie am intrat în insuficiență respiratorie. În secunda aceea eu mi-am luat la revedere de la copii. Pentru o zi, m-am întâlnit cu Dumnezeu. M-am tratat singură, aducându-mi aminte ce lua bunica mea. Trei zile soțul meu era disperat că o să mor, iar copiii plângeau întruna', și-a încheiat Roxana mărturia cutremurătoare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz