2019-08-20 15:38

Medicii de familie vor să dea în JUDECATĂ Casa Națională de Asigurări de Sănătate

 |  23:21
Medicii de familie vor să dea în JUDECATĂ Casa Națională de Asigurări de Sănătate

Societatea Naţională de Medicină a Familiei vrea sa dea în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Medicii acuză că instituţia nu respectă legea când este vorba de termene, dar devine riguroasă atunci când e vorba de medicii de familie şi de pacienţi. 4,5 milioane de români se află pe listele doctorilor care nu au semnat actele adiţionale cu Casele de Sănătate. În replică, CNAS susţine că respectă legea.

Pentru a treia zi consecutiv, 2.500 de medici de familie le-au spus pacienţilor că nu le pot da reţete compensate şi nici trimiteri către specialişti. Unii bolnavi au refuzat reţetele simple.

Acesta este motivul pentru care medicii de familie s-au hotărât să dea în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

În Capitală, mai sunt doar 26 de medici de familie fără contract. Toţi au încercat acum să îl semneze, dar nu li s-a permis.

În Hunedoara s-au găsit soluţii. Medicii vor semna contractele săptămâna viitoare.

Medicii de familie speră totuşi ca în următoarele săptămâni sistemul să fie debirocratizat. Aşa au promis premierul şi ministrul Sănătăţii.

Pe lângă debirocratizare, doctorii vor şi mai multe fonduri.

În 2017, statul a alocat pentru medicină primară 5,8% din FNUASS. Doctorii şi-ar fi dorit ca acest procent să crească până la 10%. Imposibil, le-a transmis ministrul Sănătăţii, pentru că ar fi însemnat să ia din banii alocaţi spitalelor. Totuşi, statul a găsit aproximativ 300 de milioane de lei pentru medicina de familie. Dar banii nu i-au mulţumit pe doctori.

Mai multe asociaţîi de pacienţi au anunţat că îi susţin pe medicii de familie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-05Parerea ta...

VASILESCU STAN.
15 Ian 2018

Aveti si sustinerea pacientilor. Succes
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray