2019-10-19 22:57

Ministerul Sănătăţii, reacţie în cazul elevei moarte de meningită în Bucureşti: Două clase de elevi şi zece cadre didactice, contacţii direcţi

 |  09:02
Ministerul Sănătăţii, reacţie în cazul elevei moarte de meningită în Bucureşti: Două clase de elevi şi zece cadre didactice, contacţii direcţi

Ministerul Sănătăţii: Două clase de elevi şi zece cadre didactice, contacţii direcţi ai elevei din Bucureşti care a murit de meningită; s-au prelevat analize de la toţi şi li s-a administrat antibiotic în doză unică

Ministerul Sănătăţii a anunţat, joi seară, că s-au stabilit toţi contacţii direcţi ai elevei de la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti care a murit de meningită, fiind vorba despre două clase de elevi şi zece cadre didactice. Tuturor li s-au prelevat analize şi li s-a administrat antibiotic în doză unică pentru a preveni îmbolnăvirea. Vineri, cursurile sunt suspendate în unitatea şcolară pentru acţiuni de decontaminare şi dezinfecţie.

”Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au intervenit imediat ce au fost informaţi că la INI Bals este internată o pacienta în vârstă de 18 ani care a fost diagnosticată cu meningită meningococica, afecţiune care a dus la deces în cursul acestei zile. Conform procedurilor care se impun în acest caz, au fost stabiliţi toţi contactii direcţi, elevii a două clase de curs şi 10 dintre profesorii unui liceu din Capitală, cărora li s-au recoltat probe de exudat faringian şi li s-a administrat antibiotic în doză unică în scop profilactic”, a transmis, joi seară, Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că, împreună cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, s-a luat decizia suspendării cursurilor în data de 19 aprilie pentru a aplica în unitatea şcolară măsuri de decontaminare şi dezinfecţie.

”Infecţia cu meningococ se transmite pe calea aerului, doar în cazul unui contact foarte apropiat cu o persoană bolnavă sau purtătoare. Microorganismul nu este rezistent în mediul extern, fiind foarte sensibil la variaţiile de temperatura şi uscăciune. În unele cazuri se poate rare , poate apărea o formă fulminantă a bolii (meningococemie) cu o rată mare de deces. Doar contactii apropiaţi sunt testaţi în vederea posibilului portaj al meningococului şi li se aministreaza profilactic doză unică de antibiotic”, a mai transmis Mnisterul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că, potrivit ultimelor date raportate de Centrul Naţional de Control al Bolilor Transmisibile, în anul 2017 au fost înregistrate 63 de cazuri de meningită meningococica, din care 13 persoane au decedat.

Potrivit Libertatea.ro, o elevă de clasa a XII-a de la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" a fost dusă iniţial la Spitalul Universitar, iar apoi la Instititul "Matei Balş", fiind diagnosticată cu meningită fulminantă. Fata de 18 ani a murit joi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray