2020-07-07 13:03

Ministrul Muncii, explicații pentru cei din SĂNĂTATE: ”La un moment dat, trebuia să crape chestiunea asta”

 |  22:48
Ministrul Muncii, explicații pentru cei din SĂNĂTATE: ”La un moment dat, trebuia să crape chestiunea asta”

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu dă vina pe managerii de spitale pentru neacordarea sporurilor pentru anumite categorii de angajați din sănătate, explicând că fiecare dintre ei a procedat până acum așa cum a vrut în această chestiune.

”Noi am făcut o lege cadru, care presupune ca toți medicii să aibă același salariu de încadrare, diferența se face prin sporuri de muncă pe locul de munca. La fel ar trebui să ținem seama de echitatea sistemului de salarizare. Femeia de serviciu din spital nu poate fi la fel plătită ca femeia de serviciu din poliție, pentru că ea trece pe lângă boli.

Ministerul Sănătății a mers foarte mult pe ceea ce voiau sindicatele, depinde de cine venea la negocieri, medicii voiau procent maxim.

În jumătate de spitale, managerii au putut să se încadreze în acel procent de 30% fără să existe scăderi salariale, in alta parte nu au putut sau nu au respectat legea, unul mi-a recunoscut ca da 110%.

Eu mi-am asumat această lege, nu vreau sa dau vina pe nimeni, dar legea este cadru, mai departe, depinde de manager sa regleze.

Ei au recunoscut un lucru, că niciodată în Sănătate nu s-au dat sporurile legale, eu au dat la toata lumea la fel. La un moment dat, trebuia să „crape” chestiunea asta. Finanțele ne atrăgeau atenția.

Eu înțeleg acum frustrarea celor care protestează. Noi am fost atenți la o lege echitabilă” a explicat Lia Olguța Vasilescu la Antena 3.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-01Parerea ta...

@OLPUTA
02 Mai 2018

CEAR FI SA CRAPI TU FA OLTEANCO INCAPABILA ?
CRACITA
02 Mai 2018

BAI NEAMULE ; M-AM SATURAT DE CITE ORI SCHIMBA SI GINDESTE , CODURILE , PENSIILE , PAPAGALU TREPTELOR DE SALARIZARE . MIE SILA DE VORBELE MINCINOSE DE VIPERA BOLNAVA , TIMPITA SI NEBULA A LA BALACEANCA . CUM DRACU MAI ARE CURAJUL SI TUPEUL TIGANESC SA MAI APARA IN LUME , PRESA . STATEA IN FATA MEDICILOR CRACANATA DE VILCOV , CA LA GINECOLOG
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz