2020-04-08 13:09

Ministrul Sănătății CRITICĂ modul cum a fost tratată Sorina Pintea: ”Este regretabil să încătușăm oameni bolnavi”

 |  16:18
Ministrul Sănătății CRITICĂ modul cum a fost tratată Sorina Pintea: ”Este regretabil să încătușăm oameni bolnavi”

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat miercuri despre Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății arestat preventiv pentru 30 de zile în urma unui flagrant de luare de mită, că "este regretabil să încătușăm oameni bolnavi".

Victor Costache spune că nu a văzut imaginile cu Sorina Pintea, dar a aflat despre ele de la jurnaliști: "Am să discut cu ministrul de Interne. Nu putem încătușa persoane bolnave, care nu prezintă risc. Trebuie adaptate procedurile. Nu sunt un expert în domeniu."

Victor Costache a adăugat că "Știu că doamna Pintea are o afecțiune autoimună și trebuie să avem grijă cu toți pacienții din România, mai ales în acest context, când sunt fragilizați. Nu am văzut imaginile de ieri seară, dar, din spusele dumneavoastră (ale jurnalișilor - n.red.) trebuie să fim mai atenți."

Sorina Pintea suferă, potrivit declarațiilor ei publice de dinainte de a fi arestată preventiv în urma unui flagrant de luare de mită, de dermatomiozită, o boală autoimună rară pentru care face tratament cu cortizon și imunoglobuline.

Sorina Pintea a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA vinerea trecută, în timp ce primea 120.000 de lei mită în calitate de manager al Spitalului Județean din Baia Mare, în biroul său. Pintea a fost reținută pentru 24 de ore de procurori și, ulterior, arestată preventiv pentru 30 de zile. Avocații fostului ministru al Sănătății au contestat decizia de arestare preventivă, iar contestația va fi judecată vineri de Curtea de Apel București.

Sorina Pintea a cerut de mai multe ori să stea în arest în spital, sub pază, după ce a fost arestată preventiv.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine