2019-11-19 02:42

Ministrul Sănătății face ANALIZA sistemului: ”E indolență, lene, NESIMȚIRE, resemnare”

 |  21:08
Ministrul Sănătății face ANALIZA sistemului: ”E indolență, lene, NESIMȚIRE, resemnare”

În primul său interviu televizat, în direct la Antena 3, noul Ministru al Sănătății, Sorina Pintea a făcut o radiografie amară sistemului de sănătate din România. Sorina Pintea e dezamăgită de ce a găsit în minister și în controalele din spitale.

”Multe dintre problemele de astăzi sunt generate de indolență, de lene, de nesimțire. Sunt convinsă că putem împreună face foarte multe lucruri. În sistem sunt oameni care vor să schimbe destine. Sunt pacient, am nevoie de siguranță, de respect, de medicamente. Pur și simplu un pacient care vrea să fie îngrijit așa cum trebuie. Problemele nu sunt doar în minister, este vorba e o amorțire a celor care lucrează acolo. O resemnare. Este nevoie de un suflu nou” a spus ministrul la Antena 3.

”Mi-aș dori să avem spitalele ca în Germania. Nu poți face totul într-un timp foarte scurt. E nevoie de strategii pe termen lung. Nu o să mă refer la programul de guvernare, vom face aceste lucruri. Dar putem face spitale funcționale cu ajutorul autorităților locale. Ele nu se implică decât foarte puțin. Eu sper ca tot ce se va întâmpla să creeze un soi de concurență între autoritățile locale. Mi-aș dori să revină medicii din Germania. La Baia Mare să știți că au revenit”.

”Voi merge în toate spitalele județene, am început deja să merg în cele din subordinea ministerului Sănătății. Mi se pare normal să merg incognito. Merg să fac niște evaluări și, împreună, să găsim soluții. Nu mi se pare normal să stai în permanență cu mâna întinsă. Important e să avem curaj, să nu ne fie frică să aplicăm legea, până când vom putea schimba acele lucruri care nu merg. Există soluții. Și mai cred că oamenii așteptau dialogul, așteptau să găsească un interlocutor. Pe de altă parte, sunt chestiuni care nu țin de ministrul Sănătății”.

”Săptămâna aceasta voi vizita spitalele din București și de lângă București. Sper să am fizic timpul necesar. Mi se pare că dorm prea mult, că nu fac tot ceea ce trebuie. Sunt mulți pași care trebuie făcuți, probleme de rezolvat imediat. Este anormal ca ministrul să se ocupe de transferul unui pacient. Dar, dacă este cazul, o voi face din nou”.

”Nu e normal ce se întâmplă. Va trebui să funcționeze respectul reciproc. Sunt atât de mulți medici buni în țara asta”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray