2019-09-19 13:55

Ministrul Sănătății pune PICIORUL ÎN PRAG. Decizie în criza infecțiilor din SPITALE

 |  20:15
Ministrul Sănătății pune PICIORUL ÎN PRAG. Decizie în criza infecțiilor din SPITALE

Ministrul Sănătăţii a anunţat că urmează să fie înfiinţat un comitet interministerial privind combaterea infecţiilor în spitale. Sorina Pintea a mărturisit că preferă să fie pusă la zid pentru că recunoaște problema decât pentru un eventual incident.

"Pe transparenţă decizională, la Ministerul Sănătăţii există un act normativ pe care îl vom promova probabil peste două săptămâni, un comitet interministerial pentru combaterea infecţiilor asociate actului medical, pentru că este o problemă foarte gravă, o problemă de care suntem cu toţii responsabili. Acel comitet interministerial va avea sarcini concrete, precise, inclusiv în zona legată de dezinfectanţi", a declarat într-o emisiunea televizată Sorina Pintea, potrivit Agerpres.

Oficialul guvernamental a precizat că nivelul raportat al infecţiilor din spitalele din România este de 1,4%, în vreme ce în Germania este de 8%. 

"Noi avem o problemă în a recunoaşte, pentru că toată lumea are senzaţia că dacă recunoşti eşti pus la zid. Eu prefer să fiu pusă la zid pentru că recunosc, pentru că sunt nişte probleme, decât să fiu pusă la zid pentru că s-a întâmplat ceva. Acestea sunt lucruri care trebuie spuse public, pentru că în toate spitalele din această lume există infecţii, există probleme. În Germania există un spital dedicat pacienţilor cu infecţii intraspitaliceşti, un spital de terapie intensivă care tratează pacienţii cu infecţii intraspitaliceşti. Deci acest lucru se recunoaşte la nivel mondial", a adăugat ministrul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-07-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray