2020-07-04 13:15

Ministrul Sănătății recunoaște: „70% din SPITALELE mici și mijlocii din țară nu dispun de dotarea de bază!”

 |  07:54
 Ministrul Sănătății recunoaște: „70% din SPITALELE mici și mijlocii din țară nu dispun de dotarea de bază!”

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, că 70% dintre spitalele mici şi medii din ţară nu dispun de dotarea de bază, subliniind că spitalele judeţene şi cele universitare au mai beneficiat de finanţări şi sunt relativ dotate, informează Agerpres.

„Spitalele mici şi medii, spitalele de suport, aşa cum le numim noi, marea majoritate au nevoie de echipamente noi. Şi v-aş da un exemplu: aparatele de radiologie. Marea majoritate sunt din 2001 până în 2004. Vă imaginaţi că nu sunt benefice pentru pacienţi. Cele mai multe cereri de investiţii le-am avut pentru aceste tipuri de aparate radiologice, care din punctul de vedere al specialiştilor sunt aparate bazale. Să poţi să faci o radiografie în siguranţă este un lucru de bază. Dacă aş face o aproximare, poate că m-aş hazarda, cred că 70% dintre spitalele medii şi mici, la acestea mă refer", a spus Sorina Pintea, întrebată câte dintre spitalele româneşti nu beneficiază de dotări de bază. Ministrul a adăugat că spitalele judeţene şi cele universitare au mai beneficiat de finanţări, inclusiv din partea bugetului de stat. „Ele sunt relativ dotate, dar spitalele mici, nu", a precizat ministrul Sănătăţii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-23Parerea ta...

PSD ASASINUL SANATATII
23 Mai 2019

Mafia hotilor si borfasilor din psd se ocupa de trei ani doar de salvarea gunoiului puscarias draknea. In spitale se moare cu zile iar nesimtirea mafiei este de nesuportat. Pe 26 mai mergem la referendum si la europarlamentare sa scapam tara de analfabetii si HOTII PSD.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz