2020-08-03 14:54

Ministrul Sănătății se declară DEZAMĂGIT de comportamentul unei părți a populației

 |  23:32
Ministrul Sănătății se declară DEZAMĂGIT de comportamentul unei părți a populației

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru se declară dezamăgit de modul în care se comportă o parte din populația țării în ultima perioadă, acea populație care a respectat normele în starea de urgență.

Întrebat dacă are vreun motiv de regret, ministrul spune că nu este vorba neapărat despre o părere de rău, ci mai degrabă de „o dezamăgire” legată de comportamentul populației.

„Nu neapărat părere de rău, o dezamăgire poate: o parte a populaţiei pe care nu o vedeam aşa vitează ca acum. Ţinem toată lumea minte acea linişte de pe străzile noastre din martie, aprilie. Acel moment și acea liniște, acea colaborare, acea răbdare, a făcut ca noi, până acum trei-patru săptămâni, să ajungem la un indice de transmitere de 0,6-0,7, să ajungem la o liniște și la niște măsuri de relaxare. Amânarea măsurilor de relaxare de la 1 iulie trebuie să fie un semnal pentru toată lumea. Noi l-am dat. În același timp, ne-am pregătit și gestionăm în continuare o situație. Dar mă repet: dacă nu se gândesc la noi, la corp medical, la tot ce înseamnă guvern care facem niște eforturi și gândim doar la o erodare politică, atunci vom ajunge să vedem că sănătatea acestui popor este pusă într-adevăr în pericol”, a avertizat Nelu Tătaru la Digi24.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-06Parerea ta...

PURTăTORII
07 Iul 2020

Purtătorii asimptomatici fac ca corona virusul să fie și mai periculos. Persoanele care nu prezintă semne vizibile ale bolii o pot răspândi cu ușurință. Dar se dovedește că o persoană asimptomatică nici măcar nu trebuie să fie în aceeași cameră, lift, salon cu alte persoane pentru a răspândi virusul. Modul principal de răspândire a noului coronavirus este prin picături mici de salivă care conțin virusul. Sunt expulzați în timpul vorbirii, strănut și tuse. Pot ateriza pe suprafețe, care ar putea foarte bine să includă butoanele dintr-un lift. Sau ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz