2020-03-28 11:02

Ministrul Sănătății, SEMNAL DE ALARMĂ: ”Oamenii mor inutil în spitale!”

 |  23:15
Ministrul Sănătății, SEMNAL DE ALARMĂ: ”Oamenii mor inutil în spitale!”

Ministrul Sanatatii a incercat sa aduca miercuri, intr-o conferinta de presa, argumente pentru necesitatea adoptarii OUG care prevede accesul spitalelor private la programele publice de sanatate.

"Statul este excedat pe toate domeniile, dupa cum ne-a semnalat si UE. Un pacient din doi, in Romania, mor in spitalele noastre inutil. Avem prea multi pacienti in prea putine spitale", a spus ministrul Sanatatii.

Potrivit acestuia, primele spitale regionale vor fi gata abia peste 7 ani si pana atunci trebuie folosite toate spitalele din tara in interesul pacientului.

"Primele spitale regionale vor fi construite in 2027 la Iasi, Cluj si Craiova. Ce facem in restul tarii? Trebuie sa modernizam spitalele publice pe care le avem, dar si aici sunt proceduri care dureaza ani de zile. Pana ne modernizam spitale si construim spitalele noi, haideti sa folosim spitalele pe care le avem in interesul pacientilor", a spus Costache.

Ministrul Sanatatii a mai afirmat ca programele nationale de sanatate au primit mai multi bani pentru actiunile prioritare si pentru programele derulate de CNAS.

"Bugetul a fost suplimentat cu 40-50% pentru actiunile prioritare, iar pentru programele nationale ale Casei Nationale de Sanatate s-au dat in plus 300 de milioane de lei", a completat Costache.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine