2020-04-09 22:44

Ministrul Sănătății transmite: ”Coronavirusul e doar o VIROZĂ respiratorie”. Când va fi gata un vaccin

 |  21:40
Ministrul Sănătății transmite: ”Coronavirusul e doar o VIROZĂ respiratorie”. Când va fi gata un vaccin

Infecția cu coronavirus are, în 82-85% din cazuri, o formă ușoară spre moderată, fiind practic doar o viroză respiratorie, a afirmat Victor Costache, ministrul interimar Sănătății, joi seară, pentru B1 TV. Oficialul a făcut precizări legate și de un vaccin împotriva virusului care a creat panică în lume.

„Este foarte important de precizat că această infecție cu coronavirus, în 82-85% cazuri, are o formă ușoară spre moderată. Este doar o viroză respiratorie”, a declarat demnitarul.

Declarația sa vine la o zi distanță de momentul în care a fost anunțat public că un tânăr din Gorj a fost diagnosticat cu coronavirus. Î

„Evident, toată structura noastră a intrat în alertă și, la 11, ne-am întâlnit cu toții. Evident, scenariul pe care îl anticipasem și pe care îl prevăzusem în săptămânile anterioare la apariția unui astfel de caz s-a activat. Echipele noastre s-au deplasat și pacientul a fost adus la Matei Balș cu o izoletă specială și cu un transport special. A ajuns la Matei Balș în jurul orei 7.00 dimineața și, de atunci, este în izolare”, a adăugat Costache.

Întrebat dacă și în cazul tânărului forma bolii este tot una „ușoară spre moderată”, ministrul a explicat: „Tânărul este asimptomatic, foarte puțin simptomatic. Are o ușoară laringită. Pentru a fi mai clar, are o ușoară roșeață în gât. Evident, rămâne în izolare la Matei Balș timp de 14 zile și i se acordă tratament simptomatic - împotriva durerii, anti-inflamator dacă trebuie, este hidratat. Deocamdată, pentru acest virus nu există vaccin. Un vaccin probabil că va fi dezvoltat în cam un an de zile. Pentru a pune un vaccin pe piață este nevoie de trialuri-studii multicentrice randomizate. Este vorba despre siguranța pacientului în primul rând, deci nu se aventurează nimeni”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-27Parerea ta...

COMUNIșTI
28 Feb 2020

Primul pacient cu coronavirus confirmat din Coreea de Nord este împușcat mortal. Pentru a-l cita pe Stalin, „Fără pacient zero, fără probleme”.
O PARERE
10 Mar 2020

Poate cand va face aceasta viroza, acest ministru va pricepe despre ce este vorba. Vorbeste aiurea, exact ca la Colectiv au zis ca au de toate si apoi au murit 64 de oameni. Acum tot la fel!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine