2020-07-11 18:45

Ministrul Tătaru s-a răzgândit: pacienții infectați, dar asimptomatici, pot fi tratați la domiciliu

 |  11:47
Ministrul Tătaru s-a răzgândit: pacienții infectați, dar asimptomatici, pot fi tratați la domiciliu

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că în următoarele săptămâni s-ar putea ca persoanele asimptomatice, infectate cu noul coronavirus, să fie tratate la domiciliu.

„Urmăream acest lucru încă de acum patru săptămâni în contextul în care creștea numărul de cazuri. Gândind că atunci când avem 40-50% la nivelul spitalelor suport, deci cele de peste fază I, fază II, să putem da asimptomaticii sau cei cu simptome ușoare acasă, dar printr-un spațiu intermediar, în spitalele de campanie sau anumite spații în care cei care așteaptă un test negativ să rămână acolo până ar putea ajunge acasă, unde aveau familie numeroasă, copii, persoane peste 65 de ani sau nu aveau locuință”, a declarat ministrul Sănătății.

„Având în vedere scăderea numărului de cazuri și asanarea unor focare, s-a luat decizia să rămânem în continuare la acest nivel. E posibil ca de săptămânile viitoare să trecem toți asimptomaticii la domiciliu, sub tratament. Dacă cineva poate demonstra că are condiții pentru efectuarea izolării la domiciliu, poate evita spațiul tampon. Avem un plan pentru o astfel de decizie”, spune acum ministrul Tătaru.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz