2020-08-12 15:36

Nelu Tătaru, despre epidemia COVID-19 în România: "Suntem într-o fază descrescătoare a curbei, de o săptămână"

 |  20:10
Nelu Tătaru, despre epidemia COVID-19 în România: "Suntem într-o fază descrescătoare a curbei, de o săptămână"

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat vineri că România a intrat într-o regresie a curbei privind pandemia de coronavirus, ce se observă de o săptămână şi jumătate.

"Am avut un număr mai mic (n.r. de cazuri noi) şi alatăieri, am avut mai mare ieri, astăzi am avut mai mic. Noi gestionăm un anumit moment al relaxării într-un interval de două până la zece zile. Orice simptomatologie pentru infectarea COVID poate apărea din a doua până în a zecea zi a infecţiei. Aşteptăm trecerea celor zece zile şi atunci putem spune că efectul a fost masiv ca infectare sau transmitere în comunitate sau un efect care a putut fi gestionat şi ne putem permite un alt tip de relaxări”, a afirmat ministrul Sănătăţii, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi.

"Nu ne putem bucura încă, dar nici nu ne întristăm. Suntem într-o perioadă şi o fază descrescătoare a curbei, este vizibilă, o avem de vreo săptămână, o săptămână şi jumătate, vrem să rămână aşa, dar încă avem un număr de 200 de pacienţi în terapie intensivă, încă avem decese - 1.159 de decese, mai avem 17.700 de cazuri în total, sunt momente pe care dacă le gestionăm cum trebuie, atât noi, cât şi populaţia putem spune că terminăm acest moment al pandemiei şi avem un timp liber în care să putem să analizăm ce a fost, să previzionăm ce va fi şi să gestionăm mai bine situaţia care va veni, în măsura în care acel test sau acel studiu pe care îl pregătim pentru vară, de seroprevalenţă, să ne arate că avem o marjă din populaţie imunizată şi să putem gândi mai relaxat pentru momentul toamnă-iarnă”, a mai spus Tătaru.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-22Parerea ta...

PARAIPAN
22 Mai 2020

Nelule , poate il înveți/ educi si pe sică mandolina sa poarte masca.... trebuie sa dea exemplu..
SORIN
23 Mai 2020

Deocamdata avem doar o scadere accelerata a numarului de testari. Nu se mai testeaza nici macar contactii asimptomatici decat contra cost . Ne furam singuri caciula si speram in imunizarea in masa. Oricum mor mai multi oameni de bolile obisnuite decat de Covid prin lipsa medicamentelor si a accesului la tratamentul medicat spitalele fiind rezervate virusului sau in asa hal ca mai bine mori acasa.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz