2019-10-23 00:29

UPDATE. Nici VACCINUL nu a ajutat-o. A 31-a victimă a GRIPEI este o femeie din Bihor

 |  09:59
UPDATE. Nici VACCINUL nu a ajutat-o. A 31-a victimă a GRIPEI este o femeie din Bihor

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a confirmat un nou deces provocat de gripă. O femeie din judeţul Bihor, care fusese vaccinată. Este cel de-al 31-lea deces provocat de gripă în sezonul 2017 - 2018.

UPDATE 15.34. Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei de la începutul anului şi până vineri a ajuns la 32, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Ultima persoană care a murit din această cauză este un bărbat de 28 de ani din judeţul Iaşi, care nu fusese vaccinat.

Pacienta a suferit de infecţie cu virus gripal de tip B şi avea boli cronice. Specialiştii CNSCBT au precizat că femeia se vaccinase antigripal, dar chiar şi aşa, ea a murit în cursul zilei de marţi. 

Acesta este cel de-al 31-lea deces provocat de gripă în sezonul 2017 - 2018. 

Tot joi, CNSCBT a anunţat că activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, în ultima săptămână, în focare locale în Bucureşti, Constanta, Olt, Braşov şi Iaşi, şi cu tendinţă de extinderea regională şi cazuri sporadice în alte judeţe. 

S-au înregistrat la nivel naţional 1.051 cazuri de gripă, faţă de 142 cazuri înregistrate în aceeaşi săptămână a sezonului precedent.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray