2019-10-16 18:30

Noi MEDICAMENTE gratuite și compensate. Noi FACILITĂȚI pentru asigurați

 |  16:33
Noi MEDICAMENTE gratuite și compensate. Noi FACILITĂȚI pentru asigurați

Guvernul a decis introducerea a 16 molecule pe lista medicamentelor compensate și gratuite de care beneficiază asigurații la sănătate. Sunt, de exemplu, terapii pentru pacienții incluși în programul național de oncologie. De asemenea, Guvernul a adoptat și noi servicii medicale pentru asigurați.

16 noi medicamente vor fi introduse pe lista de compensate și gratuite. Sunt medicamente de ultimă generație care îi vor trata pe bolnavii de tuberculoză, astm, poliartrită reumatoidă sau boli oncologice.

O altă măsură adoptată în ședința de guvern se referă la contractul cadrul pe care urmează să îl semneze medicii de familie. Acest contract cadru va include mai multe servicii medicale pentru asigurați, spunea premierul Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern și de asemenea va permite deschiderea unor noi cabinete de medicină primară.

Una dintre modificările acestui contract cadru se referă de exemplu la faptul că asigurații care obțin o rețetă compensată sau gratuită de la un medic de familie aflat într-un anumit județ, nu trebuie să meargă la o farmacie din același județ. Va putea să ia medicamentul de la orice farmacie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray