2020-07-02 13:52

O APLICAȚIE medicală pune DIAGNOSTICUL în 6 minute în funcție de simptome

 |  21:48
O APLICAȚIE medicală pune DIAGNOSTICUL în 6 minute în funcție de simptome

Un medic care sa fie disponibil pe telefon oricand este visul fiecaruia dintre noi, atunci cand avem o problema de sanatate. Lucian Constantin Nutu, un tanar absolvent de Medicina, a lucrat 5 ani la un astfel de proiect, timp in care a fost nevoit sa invete si programare.

Insa rezultatul este spectaculos: a lansat o aplicatie gratuita ce poarta numele Doctor31 si care, in doar sase minute, iti ofera un diagnostic "aproape de perfectiune" fara sa colecteze datele tale personale.

”Doctor31 este o aplicatie pentru telefonul mobil care, atunci cand nu te simti bine, raspunzand la cateva intrebari, afli de ce este posibil sa suferi si daca suferinta ta reprezinta o urgenta medicala.

Doctor31 s-a nascut ca urmare a unei necesitati. Mereu vedeam in spital sau in sectiunea comentariilor articolelor de pe internet, persoane care aveau cunostinte gresite despre boli sau credeau ca sufera de o anumite boala, pentru ca asa au citit ei pe internet.

Dupa ce am luat decizia de a crea aceasta aplicatie, in 2 saptamani am si inceput, impreuna cu primul programator, lucrul.

De atunci si pana la lansarea produsului a durat 5 ani si o luna. In acesti ani am invatat mereu lucruri noi, au fost multe dati in care a trebuit sa refacem parti de cod sau parti medicale. Dar asta face parte din orice proiect de acest gen, cand incerci sa creezi ceva nou.

Am lucrat cu drag la acest proiect asa ca toate orele de munca, zile, ani au fost o placere. Au fost necesare si multe eforturi suplimentare; de exemplu, am invatat programare, pentru a putea intelege mai bine posibilitatile de a combina medicina cu programarea.

Aplicatia are la baza aceleasi informatii medicale pe care le au si medicii. Aceasta reproduce modul lor de gandire in stabilirea unui diagnostic. In folosirea aplicatiei, factorul care decide corectitudinea diagnosticului este, in principal, atentia si sinceritatea utilizatorului”, povestește Lucian pentru Business24.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-02Parerea ta...

GIULESCU CONSTANTIN
05 Oct 2019

Consider că acest program este fundamentat pe studii medicale vaste, pe care un om medic, oricare ar fi, el din orice spital nu vor fi capabili să cunoască tot ce știe programul, pentru stabilirea unui diagnostic real.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz