2020-04-06 21:52

O femeie din Bistrița a decedat după ce a contactat virusul West Nile

 |  14:27
O femeie din Bistrița a decedat după ce a contactat virusul West Nile

O femeie în vârstă de 83 de ani din Bistrița a decedat în urma contactării virusului West Nile, deşi ne aflăm în perioada în care ţânţarii sunt latenţi, au informat, miercuri, reprezentanţii Prefecturii Brăila.

"Marţi, 17 decembrie, la Instituţia Prefectului Brăila s-a întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul căruia conducerea Direcţiei de Sănătate Publică informat despre confirmarea unui caz de West Nile în judeţ. Este vorba despre o femeie în vârstă de 83 de ani din satul Lanurile, comuna Viziru, care între timp a decedat. Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Sănătatea Alimentelor au transmis că s-a realizat ancheta la faţa locului şi s-a constatat că nu sunt prezente efective de animale receptive la această boală. În acest sens, s-au aplicat măsuri de dezinsecţie la gospodăria respectivă şi la cele învecinate conform prevederilor legale", se arată înt-un comunicat remis de Prefectura Brăila.

În ceea ce priveşte planul de măsuri care se impune în astfel de situaţii, cu toate că, din punct de vedere calendaristic, ne aflăm în perioada liberă de vector, ţânţarii fiind latenţi, prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, a insistat, "pentru mai multă siguranţă, să se intervină şi cu tratament aerian de dezinsecţie, dezinfecţie, astfel încât să nu mai fie riscuri de transmitere a virusului din cauza insectelor".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine