2020-07-11 12:14

O problemă dezbătută de psihologi: Relațiile SEXUALE și pandemia. Care pe care?

 |  16:11
O problemă dezbătută de psihologi: Relațiile SEXUALE și pandemia. Care pe care?

Așa cum există o criză economică pe care va trebui să o depășim, va exista și o criză de încredere în ceea ce privește contactul fizic. Așa consideră profesorul Antonio Bolinches de la Societatea de Sexologie (Spania).

Izolarea și pandemia inhibă dorința sexuală atât în interiorul cât și în afara cuplului, fenomen care va dura dincolo de sfârșitul pandemiei. Profesorul a explicat, citat fiind de 20min.es., că teama de a infecta sau de a fi infectat ne va face să fim mai ezitanți și să preferăm auto-satisfacția sau sexul cibernetic.

”Ca urmare a sfaturilor de distanțare socială, pentru o perioadă de timp i se va acorda o importanță relativă și sexualității”, este de părere Bolinches, care mizează pe persoanele sub 30 de ani să mai mențină normalitatea sexuală. Sunt însă și voci care îl contrazic pe profesor, subliniind că depinde de personalitatea fiecăruia cum se va comporta pe mai departe, chiar și în ceea ce privește sexul, și nu de vârstă.  

Omenirea va face mai mult sau mai puțin sex după pandemie

Pentru Bolinches, în perioada ”imediat după criza COVID-19, vor exista astfel de evitări sexuale, dar nu numai. Vor fi repercusiuni asupra afectivității și a tot felul de contacte interpersonale. În situații critice, ceea ce contează este sănătatea și calitatea vieții. Dacă le-ai spune că devii imun la COVID 19 dacă stai un an fără să faci sex, unii s-ar conforma”, este el de părere. Ceea ce dă dreptate analiștilor care mizează pe caracteristicile personale ale fiecăruia - unii mai fricoși, alți mai curajoși, indiferent de etate.  

Antonio Bolinches îi exclude pe tineri din studiu pentru că ei au ”o sexualitate efervescentă". ”În plus, ei știu că, din cauza vârstei, sunt mai puțin predispuși în fața pericolului generat de coronavirus", a adăugat Bolinches care a pariat că persoanele sub 30 de ani ”vor fi primele care vor relua normalitatea sexuală". Ceea ce iar i-a atras critici, bine știut fiind deja faptul că pandemia nu ține cont de vârstă. Plus că, potrivit specialiștilor, noua generație are problemele ei în ceea ce privește sexul, distanțarea nefiindu-i indiferentă cu mult înainte de pandemie. Dar acesta este un alt subiect. E treaba psihologilor să analizeze pe mai departe dacă omenirea va face mai mult sau mai puțin sex după pandemie, important este să fim vii și sănătoși!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-08Parerea ta...

DESTEPT
08 Apr 2020

La anul , va fii deficit de nasteri . pe vremea asta nu se fac copii
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz