2020-08-12 12:25

O tânără din Hunedoara, infectată cu coronavirus, s-a ales cu dosar penal

 |  09:50
O tânără din Hunedoara, infectată cu coronavirus, s-a ales cu dosar penal

Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani a constituit un dosar penal pe numele tinerei de 26 de ani din Valea Jiului confirmată cu coronavirus, pentru că, întoarsă din Italia, nu a respectat termenii izolării la domiciliu, așa cum i se recomandase.  

Potrivit procurorilor, nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă. 

Pacienta ar fi trebuit să se afle în izolare la domiciliu după ce s-a întors din Italia, însă a făcut mai multe deplasări, fără să anunțe că vine din zonă cu potențial de risc și că ar trebui să fie în izolare conform procedurilor.

La Spitalul de Urgență din Petroșani a intrat în contact cu mai mulți medici și pacienți fără să spună că vine dintr-o zonă de risc și a fost chiar și în municipiul Hunedoara, pentru un RMN. O femeie de 56 de ani care a stat cu ea în salon a fost testata pentru suspiciunea de coronavirus, iar DSP Hunedoara a ridicat probe de la 40 de persoane care au întrat în contact cu tânăra cu coronavirus.

Anterior confirmării diagnosticului, ea a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că nu a respectat izolarea. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz