2019-10-22 23:07

OFICIAL. Institutul Cantacuzino a intrat în subordinea ARMATEI. Când va începe AICI producția de VACCINURI

 |  11:43
OFICIAL. Institutul Cantacuzino a intrat în subordinea ARMATEI. Când va începe AICI producția de VACCINURI

Institutul Cantacuzino a trecut vineri, oficial, în subordinea Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a precizat că, deşi instituţia va avea de acum regim de unitate militară, personalul civil nu va fi dat afară, ci vor fi făcute angajări pentru a acoperi deficitul de specialişti. El a adăugat că ia în calcul mutarea producţiei de vaccinuri în baza din Băneasa. păstrând, însă, şi baza actuală, din zona Eroilor, care necesită investiţii majore.

"Astăzi (vineri, n.r.), după câteva luni bune de discuţii, am semnat protocolul de predare şi primire a Institutului Cantacuzino, de la Ministerul Sănătăţii la Ministerul Apărării Naţionale. Este o discuţie mai veche la nivelul Guvernului, este o decizie importantă, iar de la preluarea mandatului am promis că ne ocupăm de asta. Este o instituţie intrată, din păcate, în umbră în ultimii ani, dar este importantă pentru securitatea în sănătate. Prin urmare, institutul trece oficial la MApN şi avem un plan riguros de reaşezare a acestei instituţii. După sărbători începem să lucrăm pe programul de management şi vom porni motoarele. Este un institut strategic, pe care ni-l dorim relansat”, a declarat ministrul Apărării Naţionale.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a spus că producţia de vaccinuri va începe în minimum doi ani: “Într-un timp foarte scurt vom începe producţia de vaccinuri. Timp foarte scurt înseamnă minim doi ani pentru a produce un vaccin. Cred că se va începe cu tulpini, componente de vaccin, cred că ăsta va fi primul pas, şi suntem pregătiţi să reluăm producţia de vaccin antigripal”.

Guvernul a adoptat în 29 noiembrie hotărârea de organizare a Institutului Cantacuzino, trecut în subordinea Ministerului Apărării Naţionale. Astfel, instituţia se va numi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray