2020-03-29 04:15

OMS AVERTIZEAZĂ: ”E timpul să ne pregătim de o PANDEMIE cu noul coronavirus”

 |  23:12
OMS AVERTIZEAZĂ: ”E timpul să ne pregătim de o PANDEMIE cu noul coronavirus”

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat, luni, că lumea ar trebui să facă mai mult pentru a se pregăti pentru “o eventuală pandemie” cu noul coronavirus, directorul general admițând că epidemia are potențial “pandemic”.

Oficialii OMS au organizat, luni, la Geneva, o conferință de presă privind evoluția epidemiei cu coronavirus, în cadrul căreia unui dintre directorii OMS, medicul Mike Ryan, a precizat că “este timpul să faci tot ce ai face ca să te pregăteşti pentru o eventuală pandemie”, potrivit BBC.

“Este timpul să faci tot ce ai face ca să te pregăteşti pentru o eventuală pandemie. Însă, este prea devreme pentru a vorbi despre o pandemie. Încercăm să evităm această eventualitate”, a declarat doctorul Mike Ryan.

Pe site-ul său, OMS defineşte astfel noţiunea de pandemie: “Vorbim de pandemie în cazul propagării la nivel mondial a unei noi maladii. (...) Impactul sau gravitatea tind să fie mai ridicate în cazul unei pandemii, în parte cauzată de proporţia mai importantă a populaţiei fără nicio imunitate preexistenţă împotriva virusului”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine