2020-07-14 12:28

OMS avertizează țările care se relaxează: ”Pregătiți-vă pentru al doilea val al pandemiei”

 |  23:34
OMS avertizează țările care se relaxează: ”Pregătiți-vă pentru al doilea val al pandemiei”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat, joi, țările europene care au ridicat deja mai multe restricții să ia măsuri preventive pentru a evita al doilea val al pandemiei de coronavirus.

OMS a avertizat că toate măsurile de relaxare trebuie să ia în considerare numărul deceselor suplimentare, care este un indicator foarte clar al pericolului COVID. 

OMS recomandă Germaniei sau Elveției, care au început să relaxeze măsurile de izolare prin deschiderea barurilor şi discotecilor, să ia măsuri de supraveghere a evoluției cazurilor de coronavirus. 

Katie Smallwood, o reprezentantă a OMS, a anunțat joi că este nevoie de astfel de măsuri de testare și de monitorizare a cazurilor de coronavirus pentru a evita un al doilea val al epidemiei. 

„Redeschiderea întreprinderilor sau a cluburilor şi barurilor, unde se întâlnesc oamenii, va depinde absolut de capacitatea sistemelor de sănătate de a şti cum se transmite virusul și unde se transmite (…) şi de a asigura că prin inteervenții precise se va preveni și împiedica orice transmitere a coronavirusului”, a avertizat Smallwood.

În Europa, epidemia de coronavirus a dus la infectarea a peste două milioane de persoane, dintre care  peste 175.000 de oameni au murit, potrivit OMS. Cazurile de infectare cu COVID au crescut cu peste 15% în ultimele două săptămâni, în frunte cu Rusia, Turcia , Belarus și Marea Britanie, susține reprezentanta OMS

De la începutull lunii martie, mortalitatea înregistrează o creştere în 24 de ţări europene.

Este vorba de 159.000 de morţi suplimentare, dintre care o „proporţie importantă” e din cauza COVID-19, a anunţat joi Katie Smallwood.

„Ceea ce observăm foarte clar este că vârful supramortalităţii corespunde în aceste ţări vârfului transmiterii COVID-19, a declarat, joi, presei, Katie Smallwood, potrivit Reuters.

Aceasta precizează că este un indiciu clar că o proporţie foarte importantă a acestor decese suplimentare este legată şi provocată de COVID-19, care are un impact mortal.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz